İspanyol basınına sık sık, Türkiye"ye dönmek istemediğini söyleyen Güiza konusunda sıcak gelişmeler yaşanıyor. El Mundo Deportivo Gazetesi"nin, Barcelona Teknik Direktörü Guardiola"nın Güiza"yı istediğini yazmasının ardından Sport Gazetesi, iddiayı bir adım öne taşıdı. Gazetenin haberinde, Guardiola"nın, milli oyuncularına golcü futbolcu hakkındaki fikirlerini sorduğu kaydedildi. Aynı yöndeki bir başka haber Katalan Radyosu RAC1"de yer aldı. Barcelona Kulübü"ne yakınlığıyla bilinen radyo, genç teknik adamın, Güiza"nın durumunu öğrenmek için Xavi, Puyol, İniesta gibi milli futbolcularıyla konuştuğunu duyurdu. Katalan Radyosu, teknik direktör Guardiola yakından ilgilenmesine karşın, Eto"o"nun kalacak gibi görünmesi, Bojan gibi yedek bir forvet bulunması ve Güiza"nın sürekli özel hayatıyla gündeme gelmesinden dolayı kendisini transfer etme niyetinin olmadığını iddia etti. Radyonun haberinde, Barcelona"nın, forvet olarak David Villa, o olmazsa Diego Forlan ile ilgilendiği kaydedildi.

Lokomotiv ile çekişiyorGüiza cephesinde bunlar yaşanırken, Fenerbahçe"nin, Arjantin"in Atletico Lanus takımında forma giyen Jose Sand"la ilgilendiği ileri sürüldü. Kanarya"nın, 28 yaşında ve 1.83 boyundaki Arjantinli forvet için, Rusya"nın Lokomotiv Moskova takımıyla rekabet içinde olduğu belirtildi. Sand"a daha önce Juventus, Palermo, Udinese gibi ekipler talip olmuştu. Sand, halen devam eden Arjantin Ligi"nde 7 maçta 13 gole imza koydu.



"Nasıl başvuru yapabiliriz ki"
Bazı gazetelerde dün yeralan, Güiza, Edu ve Josico için Futbol Federasyonu"na lisan başvurusu yapılmadığı ve bu oyuncuların gözden çıkarıldığı haberleri konusunda açıklama. Kulüp yetkilileri, lisans başvurusu yapabilmek için futbolcunun sağlık kontrolüne girmesi gerektiğini belirterek, “Kontrole girmeyen bir oyuncu için nasıl başvuru yapabiliriz ki. Biz hata yapıp başvursak bile federasyon reddeder” dedi