Aydın"da 7 yıldır belediye başkanlığı görevini yürüten İlhami Ortekin, bugün duygulu bir törenle belediyeden ayrıldı. Bir çok belediye çalışanının gözyaşlarını tutamadığı veda töreninde İlhami Ortekin de zaman zaman duygulandı.
2002 yılında Belediye Meclis Üyesi iken dönemin Belediye Başkanı Hüseyin Aksu"nun milletvekilliği seçimleri için istifa edince, belediye meclis üyelerince başkanlık görevine getirilen İlhami Ortekin, 2004 seçimlerinde de AK Parti"den aday olarak güven tazelemişti. 2009 seçimleri önce partisi ile uzlaşamadığı gerekçesi ile AK Parti"den istifa eden ve bir müddet bağımsız kalan Belediye Başkanı İlhami Orteki, seçimle az bir süre kala görkemli bir törenle Demokrat Parti"ye geçmişti. Demokrat Parti çatısı altında seçimlere giren İlhami Ortekin, seçimlerden Özlem Çerçioğlu"nun galip çıkması nedeniyle görevi Çerçioğlu"na devrederek 7 yıldır başkanlığını yürüttüğü Aydın Belediyesi"nden ayrıldı.
Duygusal anların yaşandığı törende, belediye başkanı İlhami Ortekin, 7 yıl birlikte çalıştığı belediye çalışanlarına böyle veda etti.
Öte yandan Ortekin'e belediye meclis üyelerinden Nural Pekgüzel, İlhan Erdemir'in eşlik ettiği görüldü.