Başbakan Erdoğan, yolsuzluklar konusunda taviz vermelerinin kesinlikle mümkün olmadığını vurgulayarak, 'Yolsuzluğa karışanı bünyemizde barındırmayacağız. Bu konuda kimsenin gözünün yaşına bakmam" dedi 

Başbakan Tayyip Erdoğan, 28 Mart 2009'da yapılacak yerel seçimlerin startını verdi. Teşkilatları uyaran Erdoğan, "Terör devlet ile milletin arasını açmaya çalışıyor. AK Parti'nin yerel seçimlerdeki başarısını önlemek içindir. Tuzağa düşmeyin" dedi. Başbakan Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında yerel seçimler için adaylık müracaatlarının 1 Kasım tarihinde başlayacağını açıkladı. AK Parti il başkanları 20 gün sonra 11 Kasım tarihinde yeniden toplantıya çağrıldı.
Başbakan Erdoğan il başkanları toplantısında adaylık müracaatlarını öne çekerek belediye başkan adaylarına seçim çalışması yapmak için daha çok zaman tanımak istediklerini söyledi. AK Parti İzmir ve Diyarbakır başta olmak üzere adaylarını Aralık ayı içinde açıklamayı planlıyor.

YOLLARIMIZI AYIRIRIZ

Toplantıda CHP'li Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın belediye meclis üyelerine "yamyam' dediği ses kaydı da gündeme geldi. Başbakan Erdoğan "Biz yolsuzluk ve yoksullukla mücadele için iktidar olduk. Yolsuzluk yapan milletvekili , belediye başkanı belediye meclis üyesi olsa da onunla yolumuzu ayırırız. Biz bu tür olaylara müsaade etmeyiz" dedi.

TUZAĞA DÜŞMEYİN

Başbakan Erdoğan son günlerde artan terör olaylarına dikkat çekerek, şunları söyledi: "Terörön amacı devlet ile milletin arasını açmaktır. Bazı medya organları da buna çanak tutuyor. Terör mücadelesinde askerimizi yıpratmaya yönelik yayınlar yapıyorlar. İktidarımızı da yıpratmaya çalışıyorlar. Biz gereken bütün tedbirleri alıyoruz. AK Parti teşkilatları olarak dikkatli olun. Tuzağa düşmeyin. Terör örgütünün oyunlarına gelmeyin. Bizim hedefimizin terörü bitirmek olduğunu halka doğru şekilde anlatın. AK Parti'nin yerel seçimlerdeki başarısını önlemek istiyorlar.Bu oyuna gelmeyeceğiz."


Oyunları bozacağız

Başbakan Erdoğan, Elazığ'da katıldığı toplu açılış törenlerinde, birlik mesajı verdi. Erdoğan, tarih boyunca bu coğrafya üzerinde oynanmak istenen oyunları da gayet iyi bildiklerini belirterek, 150-200 yıldır oynanan oyunların herkes tarafından bilindiğini söyledi. Terörün gerçek niyetinin bizi demokrasi, hukuk, kalkınma yolundan silah yoluyla saptırmak olduğunu bildiklerini kaydeden Erdoğan, "Terör, Türkiye'yi adalet ve kalkınma çizgisinden, demokrasi ve özgürlük çizgisinden saptıramayacak. 70 milyon insanımızın huzur ve refahı için programımızdan taviz vermeden yürüyüşümüzü sürdüreceğiz' dedi.


81 ilin tamamını kazanmalıyız

Başbakan Erdoğan 28 Mart yerel seçimlerinin büyük önem taşıdığını ifade ederek, "Yerel seçimler bizim için büyük önem taşıyor" dedi. Erdoğan, yerel seçimlerde 81 ilin tamamını kazanmak istediklerini dile getirerek, "Diyarbakır başta olmak üzere Tunceli, Batman, Şırnak ve Hakkari bizim için büyük önem taşıyor. Bu illerle birlikte İzmir ve Eskişehir'i de almamız lazım. AK Parti Türkiye'nin 81 ilinde milletvekili çıkaran bir parti olarak 81 ilinde belediye başkanlığını kazanan parti olmalıdır" diye konuştu.