Eskişehir'de geçen yıl ocak ayında haraç meselesi yüzünden kurşunlanan cafede sol gözünü kaybeden garson Uğur Çukur, hakkını arıyor. İşe girdiği günden itibaren 13 ay boyunca sigortasız çalıştırıldığını kaydeden Çukur, açtığı maddi ve manevi tazminat davasıyla iş yeri sahibinden 300 bin TL istiyor. Gözünü kaybettikten sonra sigortasının yapıldığını dile getiren Çukur, çalıştığı cafeyi kurşunlayanların da adalet karşısında hesap vermelerini istiyor.

Eskişehir'in Tepebaşı ilçesi İsmet İnönü 2 Caddesi'nde bulunan Leman Kafe, geçen yıl ocak ayında gece saat 23.30 sıralarında kurşunlandı. Polisin teknik takibi sonucu olayın haraç meselesinden kaynaklandığı tespit edildi. Balıkesir'den gelen kişilerce gerçekleştirildiği belirlenen olayın ardından gözaltına alınan ve aralarında bir kamu çalışanın da bulunduğu 16 kişiden 9'u mahkemece tutuklandı.

OKUL HARÇLIĞI İÇİN ÇALIŞIRKEN HARAÇ KURŞUNU GÖZÜNDEN ETTİ

Olay günü kafenin ikinci katında servis yaparken kurşunlardan birinin gözüne isabet etmesi sonucu garson Uğur Çukur (25) ağır yaralandı. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü'nde okuyan ve okul masraflarını çıkarmak için çalışan Çukur'a isabet eden kurşun, önce gözünü delip geçti, ardından elmacık kemiğini kırarak şah damarının yanından yutakta kaldı.

Ayrıca, seken kurşun parçalarından bir kısmı da Çukur'un çene kemiğinde kaldı. Doktorlar risk oluşturduğu gerekçesiyle kurşun parçalarını çıkarmadı.

Üst üste 4 ameliyat geçirmesine rağmen Çukur'un retinası parçalanan sol gözü görme yeteneğini yitirdi. Çukur'un sol göz bebeği yapılan ameliyatla çıkartıldı. Tedavi süreci nedeniyle derslerinden geri kalan Çukur, tedavisi nedeniyle sınavlara gidemeyince derslerden kalarak okulunu bir yıl uzattı. Çukur, daha sonra Eskişehir'den ayrılarak İstanbul'a ailesinin yanına döndü.

13 AY BEKLEDİĞİ SİGORTA GÖZÜNÜ KAYBETTİKTEN SONRA YAPILDI

Saldırıdan önce 13 ay boyunca çalıştığı iş yerinin sigortasını yaptırmadığını belirten Çukur, sigortası olmadığı için tedavi masraflarını kendisinin karşılamak zorunda olduğunu söyledi. Çukur'a 4 gün sonra iş yeri sahipleri tarafından sigorta yaptırıldı. 3 ay boyunca sigortası devam eden Çukur'a maaşı da ödendi. Ancak 90 prim gününün dolmasının ardından Çukur, iş yeri sahipleri tarafından "Sen şuan İstanbul'dasın. Başına iş gelirse sıkıntı yaşarız." denilerek işten çıkarıldı ve sigortası kesildi.

Gözünden, işinden ve okulundan olan Çukur, şimdi adliye kapılarında hakkını arıyor. 13 ay sigortasız çalıştırılan Çukur, iş yeri sahipleri hakkında 250 bin lira manevi, 50 bin lirada da maddi olmak üzere 300 bin TL tazminat davası açtı. Çukur, şimdi hem gözünü kaybetmesine neden olan hem de kendisini aylarca sigortasız çalıştıran iş yeri sahiplerinin adalet önünde hesap vermesini istiyor.

"GÖZÜMÜ KAYBETTİM, GÖRÜNÜMÜN BOZUK DİYE KİMSE İŞ VERMİYOR"

Çukur, sigortasının yapılması için defalarca talepte bulunmasına rağmen şirket yöneticilerinin sürekli talebini geçiştirdiğini belirtti. "İş yeri sahipleri sigorta yapmaktan hep kaçtı. Zaten o dönemde çalışanların çoğunluğu sigortasız çalıştırılıyordu. Bir ara şikâyet olma ihtimaline karşı bazı çalışanlar sigortalı yapıldı." diyen Çukur, yaşanan olayın geleceğini olumsuz etkilediğini belirtti. Çukur, şimdi çeşitli yerlere iş başvurusunda bulunduğunu ancak, sol gözünün görme yetisini kaybetmesinden ve görünümünden dolayı işe bulamadığını anlattı.
"Dışarı çıkınca insanların bana tuhaf bakmasından rahatsız olduğum için gözümü bandajlamak zorunda kalıyorum. Bu durum beni psikolojik olarak olumsuz etkiliyor." ifadesini kullanan Çukur, bu saatten sonra yaşadığı olayların hesabını geri döndüremeyeceğini ancak hakkını da sonuna kadar arayacağını vurguladı.