“Tuttuğunuz altın olsun” sloganıyla çerçeve, cep telefonu, çanta, musluk ve daha çok farklı ebatlardaki eşyaları 24 ayar altınla kaplayıp müşterilerine sunan, çevresince “Almanya’nın altın Türk’ü” olarak adlandırılan Gündar Balo, 24 ayarla kapladığı televizyonla da altın tasarımına farklı bir boyut kazandırdı.

Altın kaplama işine önceleri bir hobi olarak başladığını belirten Gündar Balo, “Altın kaplamayı yaklaşık 2007’den beri Almanya’da öğrenip, nihayetinde 2012 yılında İstanbul’a getirdik. Yaklaşık 6 yıllık bir aşamada bulunuyoruz. Altın merakı biz Azeriler de çok fazla var. İnsanlarımızı bilirsiniz, dişlerine bile altın kaplama yaptırıyorlar. Bize 2006-2007 yılında NASA’nın kullandığı Nano teknolojisini Almanya’ya getiren arkadaşlarımız vardı. Önce hobi olarak başladığımız bu işe bugün en yeni, en güzel projeleri yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Altın kaplama televizyonun Türkiye’de şu anda tek olduğunu ifade eden Balo, “Yapımı 2 gün diyebiliriz. Günlük yaklaşık 12 saat çalışmanın ardından ortaya çıktı. Televizyonun çerçevesi ve ayağı da komple 24 ayar altınla kaplandı. Böyle televizyonları sadece özel müşterilerimize yapıyoruz. Ürünümüzü altınla kapladıktan sonra Swarovski taşlarla süslüyoruz. En son projemiz LED televizyondur. Iphone’ları da 24 ayarla kaplıyoruz” dedi.

2010 yılında Bülent Ersoy için çanta tasarladıklarını anlatan Balo, “Türkiye’nin en ünlü sanatçılarından olan Bülent Ersoy için bunu yapmıştım. Derisi 24 ayar altınla kaplanmış, aynı zamanda Swarovski taşlarla süslenmiş. Diğer çanta da komple 990 ayarında gümüşle kaplandı. Kendisine yanılmıyorsam 2010 yılındaydı, Hamburg’da kendisine hediye ettiğimizi çok iyi hatırlıyorum” diye konuştu.

Daha önce de altın kaplama Mercedes ürettiklerini belirten Balo, “2008 yılında altın kaplama Mercedes ile Türkiye’ye gelmiştik. Yaklaşık 25-30 milyarlık altın kullanıp, arabanın panjuruna, yıldızına, kapı kollarını 24 ayar altınla kaplamıştık” şeklinde konuştu.

Her sektöre hizmet verdiklerini ifade eden Balo, “Örneğin, bir banyonun musluklarını komple altınla kaplıyoruz. Ebatlarda sınır yok. Metal olan her şeyi altın ve gümüşle kaplayabiliyoruz. Türkiye’de yeni bir sektör oluştuğu için kaplamayla alakalı eğitimler veriyoruz. İşi bilen arkadaşlara ihtiyacımız oluyor. Eğitimlerimiz hem burada hem de Antalya’da başladı. Tuttuğunuz altın olsun” dedi.