- Londra'da G20 zirvesi öncesinde düzenlenen protesto gösterilerinde bir gösterici öldü.
İngiliz yayın kuruluşu BBC ve Sky News televizyon kanalının bildirdiğine göre, polis, Bank of England yakınlarındaki göstericilerin arasında bir kişinin ölü bulunduğunu açıkladı.

Sokakta birden yere yığıldığı görülen göstericiye müdahale eden iki polis memurunun ambülans çağırdığı, göstericinin hastaneye kaldırıldığında hayatını kaybetmiş olduğu belirtilirken, polis göstericinin ölüm nedeni hakkında açıklama yapmadı.

POLİS, 26 GÖSTERİCİYİ GÖZALTINDA ALDI

Londra"da, G-20 zirvesi öncesinde düzenlenen protesto gösterilerinde polis 26 göstericiyi gözaltına aldı.
Londra sokaklarını saran ve anti kapitalistlerden çevrecilere, savaş karşıtlarına kadar çeşitli muhalif grupların bir araya geldiği gösteriler
sırasında polis, Bank of England civarında toplanan kalabalığı dağıtmak için cop kullandı.
Polis hatlarına doğru şişelerin atıldığı, atlı polislerin müdahale etmek üzere hazır tutulduğu Londra sokaklarında, bazı göstericiler bir banker kuklası yaktılar.
Göstericiler gün içinde bir bankanın da camlarını kırdılar, "Bu sokaklar bizim, bu bankalar bizim" sloganlarıyla boyalar ve şişeler attılar.
Gündüz yapılan eylemler sırasında, göstericiler mali suçlar, savaş, iklim değişikliği ve evsizliği temsilen "Mahşerin Dört Atlısı" modellerinin arkasında yürüdü.
İngiliz polisi, olayların ardından bugün akşam saatlerinde toplam 26 göstericinin gözaltına alındığını ve en az 1 polisin tedavi edilmek üzere
hastaneye kaldırıldığını açıkladı.
Polis, bugün dünya liderlerinin mali krizi ele alacakları bölgede de gösteriler yapılmasının planlandığını bildirdi.

MİLLİYET