Türkiye"nin 81 ilinden öğrenci ve öğretmenlerin katılacağı “En Güzel Anı” yarışması kapsamında, gezi süresince yaşadığı bir anıyı en güzel şekilde anlatanlar ve sadece öğrencilerin katılacağı “En Güzel Fotoğraf” yarışması kapsamında ise projenin birlik, beraberlik, dostluk ve kardeşlik duygularını en doğru anlatan fotoğrafı çekenler arasından Türkiye"nin en iyileri seçilecek.
19 Aralık tarihine kadar okul müdürlüklerine teslim edilecek yazı ve fotoğraflar arasında yapılacak ön elemeden sonra, İl Milli Eğitim Müdürlüğü başkanlığında oluşturulacak komisyon tarafından ilk üç eser belirlenecek. 7 Ocak 2009 tarihine kadar da, Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından, il çapında sadece dereceye giren eserler ve dereceye giren öğrenci ve öğretmenlerin fotoğraf ve özgeçmişleri komisyon tarafından değerlendirilip Türkiye çapında kazananlar seçilecek.
81 İLDEN 100 BİN ÖĞRENCİ 8 HAFTA BOYUNCA TÜRKİYE"Yİ DOLAŞTI
Gönül Köprüsü Projesi kapsamında, ilköğretimde 7. ve 8. sınıflarda, ortaöğretimde 9. ve 10. sınıflarda okuyan 100 bin öğrenci beşer günlük seyahatler süresince gittikleri illerde kültürel etkinliklere katıldılar ve yeni arkadaşlıklar kurdular. Gezilerde her otobüste ilgili ilin İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından atanan bir okul müdürü ve iki öğretmen öğrencilere eşlik etti. Seyahatlerin 3 günü İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından, 2 günü ise her öğrenciden sorumlu mihmandar aile tarafından planlandı. Öğrenciler gittikleri ildeki Kredi Yurtlar Kurumu"na bağlı öğrenci yurtlarında konakladılar. Proje kapsamında Nevşehir, Mersin, Bolu, Sinop, Rize, Bilecik, Adana, Ağrı, Antalya, Eskişehir, Gaziantep, Ordu, İstanbul, Malatya gibi pek çok ilde binlerce fidan dikilerek Gönül Köprüsü hatıra ormanları kuruldu.