Fenerbahçe'nin savunma oyuncusu Gökhan Gönül, sezon içinde ortaya koyduğu performansla belli bir standardın altına düşmediğini, hakkında çoğu zaman yapılan eleştirilerin kendisini üzdüğünü ifade etti.

Bursaspor maçının ardından sol üst adalesinde kasığa yakın bölgede oluşan yırtık nedeniyle tedavisi süren sarı-lacivertli futbolcunun, Fenerbahçe Televizyonu'na yaptığı açıklamalar, kulübün internet sitesinde de yer aldı.

Asıl görevinin savunma yapmak ve takımın gol yemesini engellemek olduğunu, ileri çıkmadığında bu yönde eleştirildiğini kaydeden Gökhan, ''Ben sezon içinde, sürekli belli bir seviyede oynayan, standartların üzerinde performans sergileyen, olabildiğince az sakatlık yaşayan bir sporcuyum ve bazen standardımın biraz altına düştüğümde hemen beni 'Kötü oynadı' diye eleştiriyorlar. Benim asıl görevim defans yapmak, takımımın gol yemesini engellemek. İleri çıkmadığımda ki bu tam anlamıyla benim görevim değil, insanlar beni, 'Gökhan ileri çıkmıyor, oyuna katkısı olmuyor' diye eleştiriyor. Ben şuna inanıyorum ki her maça göre, birlikte oynadığım her oyuncuya göre farklı bir görevim vardır ve her maçta rakibe farklı önlem almam gerekiyor'' diye konuştu.

Sağ kulvarda Dia ile oynadığında savunma yapması gerektiğini, Senegalli futbolcunun önüne top atıldığında çok hızlı adam ve alan eksilten bir yetenek olduğunu anlatan Gökhan, şöyle devam etti:

''Benim onun önüne topu attıktan sonra onu geçip bindirme yapmam mümkün değil. Mehmet Topuz ile oynarken farklı oynuyorum, daha çok top paylaşımı yapıyoruz. Her oyuncu her maçta aynı oyun ve taktik anlayışla oynayamaz ki. Hafta boyunda antrenmanlar yapıyoruz, rakibe göre taktik geliştiriyoruz, eksiklerine göre çalışıyoruz. Her maçta taktiğimiz farklı oluyor. Bizi yönlendirecek bir hocamız var ve onun verdiği görevleri yerine getirmeye çalışıyoruz. İnsanlar bunları düşünmeden yorum yapıyorlar. Taraftar haklı olarak göze hoş gelen futbol bekliyorlar çünkü biz Fenerbahçe'yiz. Rakip takıma göre oyun planı yapıyoruz. Karşı takımın kanatları hızlıysa iyiyse benim defansa ağırlık vermem gerekiyor. Ancak her maç aynı performansla aynı taktikle oynamak mümkün değil. Tabii ki birtakım hatalarım oluyor. Ancak bu insanların konuştuğu şekilde değil. Maç sonunda gelen raporlara bakıyorum. Koşu mesafesinde hemen hemen her maçta ilk 3'ün içerisinde oluyorum.''

-''NİANG, SERTLİKTEN YAKINIYORSA...''-

İkinci ligde forma giydiği yıllarda, büyük takımlarla karşılaştıklarında onlarla sert oynayarak baş etmeye çalıştıklarını ifade eden Gökhan, şimdi Fenerbahçe forması altında rakiplerinden aynı sertliği gördüğünü belirtti.

Oynatmamaya dayalı bir stil oluştuğunu, buna önlem alınması gerektiğini savunan sarı-lacivertli futbolcu, ''Fransa'da oynayan Niang, buraya gelip sertlikten yakınıyorsa demek ki futbolumuzda bir sorun var'' dedi. Gökhan, şunları kaydetti:

''Ben, 2. ligde oynarken büyük takımlarla karşılaştığımızda sert oynayarak onlarla baş etmeye çalışıyorduk. O takımları ancak o şekilde yıldıracağımızı düşünüyorduk. Şu an büyük bir takımda oynuyorum ve rakiplerin neler hissettiğini, bizi nasıl durdurmaya çalıştıklarını gayet iyi anlayabiliyorum. Futbol dışı sertlik yapıyorlar. Stoch'a, Niang'a, Alex'e, Dia'ya inanılmaz sertlikler yapıyorlar. Galatasaray maçında yapılanlar kartlık hareketlerdi. Ancak hakemler kart göstermedikçe sertlikler artıyor. Fransa'da oynayan Niang, buraya gelip sertlikten yakınıyorsa demek ki futbolumuzda bir sorun var. Oynamaya değil, oynatmamaya dair bir stil var. Bir an önce önlem alınmalı bu duruma. Ben yapıyorsam bana da ceza verilmeli. Ancak bu duruma izin verilmemeli. Maçın başı diye kart görmesi gereken futbolcuya hiçbir şey yapılmıyor, sonra Dia 2 hafta oynayamıyor, Niang sakatlanıyor, Özer ameliyat olmak zorunda kalıyor.''

-''ESKİŞEHİRSPOR MAÇINDA OYNAYABİLECEĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM''-

Sakatlığında gün geçtikçe düzelmeler olduğunu bildiren Gökhan Gönül, 6 Kasım Cumartesi günü yapılacak Eskişehirspor maçında oynayabileceğini düşündüğünü söyledi.

Bursaspor maçının son dakikalarında sol kasığa yakın bölgede ağrı hissettiğini, çekilen MR'da yırtık tespit edildiğini kaydeden Fenerbahçeli futbolcu, ''Benim 2 hafta oynayamaz dendiğinde bile 3-4 gün sonra oyuna çıktığım oldu. Farklı bir yapım var, bir anda ağrılarım kesilebiliyor. Bu yüzden Eskişehir maçında da oynayabileceğimi düşünüyorum ancak tabi ki Aykut hocam görev verirse'' diye konuştu.

Ameliyat edildiği sol omzunda hala ağrıları bulunduğunu kaydeden Gökhan, bu durumun ortaya koyduğu futbolu da olumsuz yönde etkilediğini, ameliyatı nedeniyle sezon öncesi kampına katılamamasının dezavantajlarını yaşadığını bildirdi.

-''DEVRE ARASINDAN SONRA ÇOK DAHA İYİ BİR FENERBAHÇE OLACAK''-

Futbolcular olarak birbirlerine alıştıklarını, her geçen gün daha iyi olacaklarını kaydeden Gökhan Gönül, ''Böyle oynamaya devam ettiğimiz sürece devre arasından sonra çok daha iyi bir Fenerbahçe olacağını düşünüyorum'' dedi.

Bu sezon önde çok pasla oynayan bir takım kimliğinde olduklarını, bu tarzın da kendisine ve sol bekte oynayan futbolcuya çok fazla iş yüklediğini anlatan Fenerbahçeli futbolcu şunları kaydetti:

''Ansızın top kaptırabiliyoruz, arkada boşluklar bırakabiliyoruz. Ofansif yönlü bir takım olduk. Bir an önce golü bulmak istiyoruz. Sağ kanat ve sol kanat ofansif özellikleri çok üstün oyunculardan kurulu olunca bize defans yapmak kalıyor. En ufak çıkışımda geride çok büyük tehlikeler yaşayabiliyoruz. Bu sebeple defansa ağırlık vermem gerekiyor ve bu oyun, anlayışımı geçen yıllara göre çok fark ettiriyor. Yeni bir yapılanma içindeyiz. Dia, Stoch, Yobo, Niang var. Selçuk, Özer eskiye oranla daha fazla yer alıyor. Her geçen gün daha iyi olacağız, birbirimize alışmaya başladık. Böyle oynamaya devam ettiğimiz sürece devre arasından sonra çok daha iyi bir Fenerbahçe olacağını düşünüyorum.''

-ESKİŞEHİRSPOR MAÇI-


Eskişehirspor maçıyla ilgili değerlendirme de yapan sarı-lacivertli futbolcu, şampiyonluğa oynayan bir takımın kendi sahasında kolay kolay puan yitirmemesi gerektiğinin altını çizerek, şöyle konuştu:

''Galatasaray maçında kötü oynadık. Sonrasında Bursaspor maçında çok iyi oynadık ancak berabere kaldık. İyi oyunu devam ettirip bu oyun tarzının üzerine ekleyerek devam edersek Eskişehir maçını da alacağımızı düşünüyorum. Şampiyonluğa oynayan bir takım içerde kolay kolay puan kaybetmemeli. Taraftarımızın da desteği ile inşallah bu maçı alacağız.''

A.A.