Aydın"da vadiler ve havzalardan gelen suların gölet ve su depolama tesisleri yapılarak yağışlı mevsimlerde akışa geçen suların biriktirilmesi için Özel İdare tarafından projelendirme çalışmaları yapılıyor. Proje kapsamında bu güne kadar Aydın merkez, ilçe ve köylerde toplam 185 adet gölet yapılırken; 38 adet gölet ve bent tesisinin de etüd, plan ve projesinin çalışmaları da devam ediyor.
Yurt genelinde olduğu gibi Aydın"da da bu yıl etkili olan yağışlar nedeniyle Özel İdare tarafından yapılan göletlerde doluluk oranı yüzde 00"lere ulaştı. Aydın"ın ilçe ve köylerindeki Hayvan İçmesuyu (HİS) ve küçük ölçekli sulama göletlerinden çiftçiler tarımsal sulamalarda faydalandığı gibi, orman yangınlarında da kullanılıyor.
Hayvan içmesuyu göletleri hayvancılığın gelişmesinde önemli bir katkıda bulunuyor. Bununla birlikte büyük göletleri bazıları da Tarım İl Müdürlüğü tarafından çoğalması için balık yavruları atılıyor. Kırsal kesimlerde her ilçe, köy ve mahallelerde göletler yaparak tarım ve hayvancılıkta kalkınmaya destek olmak isteyen Aydın İl Özel idaresi, orman yangınlarının söndürülmesine ve yaban hayatın korunmasına da katkıda bulunmayı hedefliyor. -iha