Söke-Bodrum-Milas karayolunun altında bulunan keçiboynuzu ağaçları üzerinde yapılan incelemede, bir tanesinin olağanüstü boyutlarda olduğu keşfedildi. Anıtsal nitelikteki keçiboynuzu ağacının boyu 15 metreye yaklaşırken, gövde çevresinin ise 5 metre civarında olduğu kaydedildi.
Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği(EKODOSD) üyeleri tarafından yapılan araştırmada, çevresindeki birçok keçiboynuzu ağacının budanmış olduğu ancak anıtsal nitelikteki bu keçiboynuzu ağacına dokunulmadığı belirlendi. Oldukça yaşlı ve sağlıklı görülen keçiboynuzu ağacının bazı dalları, fırtınalı bir havada ağırlığını kaldıramayarak kırılmış durumda.
EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, keçiboynuzu ağacının anıt ağaç kapsamına alınabilecek özelliklere sahip olduğunu belirterek, “ Dernek olarak bölgede artık çok az kalan Akdenizin önemli ağaç türlerinden olan keçiboynuzu ağacının, anıt ağaçlar kapsamına alınması için, Milas Doğa koruma ve Milli parklar Mühendisliği"ne başvurduk. Kriterlere uygun olduğu takdirde ağacın koruma altına alınarak anıt ağaç olarak tescilleneceğini ümit ediyoruz” dedi.