Pazar dinamiklerine uyum sağlamak amacıyla yeniden yapılanan, global hızlı tüketim ürünü firması Unilever, reklam ajanslarının da benzer süreçten geçmeleri gerektiğini savunuyor.
Eski sistemi Avrupa, Amerika, Asya, Afrika, Orta ve Doğu Avrupa bölge yapılanması üzerine kurulu firma yeniden yapılanma sonrasında bölge yerine dört temel ürün kategorisine odaklanıyor: Gıda, ev bakım, kişisel bakım ve dondurma ile meşrubatın dahil olduğu serinleticiler. 
Firmanın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre her bir kategori yöneticisi doğrudan Unilever CEO’su Paul Polman’a bağlı çalışacak. Polman açıklamada, “Son yıllarda ürün inovasyonu başarısında ve birkaç pazarda aynı anda ürün sunma süratimizde önemli bir artış var. Yeni yapı hızımızı daha da arttıracak” diyor.
Polman’ın öngörüsüne göre, Unilever’in 2020 itibariyle gelirinin üçte ikisi Avrupa ve Kuzey Amerika harici pazarlardan gelecek. “Ekonomik güç Batı’dan Doğu’ya kayıyor ve bu kayış çok süratli oluyor” diyen Polman ekliyor: “Asya ve diğer hızlı büyüyen pazarlardaki yeni etkin ekonomi güçlerinin boyutları ve büyüme hızları her şeyi değiştiriyor.
Tüketici odaklı değişim 
 Büyüme nereden gelecekse, kaynaklarımızın, becerilerimizin ve yetenek havuzumuzun da orada olmasına ihtiyacımız var. Örneğin, New York yerine Yeni Delhi’de.”
“Hem bize hem de ajanslarımıza düşen işin büyüklüğünü görebilirsiniz” diyor Polman. “Pazarlama hizmeti tedarikçilerimiz kendilerini müşterilerinin değil tüketicinin çevresinde organize etmek zorundalar. Her an ve sürekli bağlı bir dünyaya içerik oluşturmak için bütçelerimizi yeniden paylaştırıyoruz.
Reklamcı adayları Çaylak Kampı’nda 
Reklam Yazokulu, bu yıl format değişikliğine giderek daha interaktif bir program haline geldi. İsmi de değişen program, Reklamcılık Vakfı / Vodafone Freezone Çaylak Kampı olarak 11-22 Temmuz arasında gerçekleştirilecek. Yüzde 100 burslu olacak kampa başvuru yapacaklar için tek koşul var: “Çevik bir çekirge olmak.” Programa kimlerin katılabileceği vakfın rv.org.tr adresindeki sitesinde şöyle tarif ediliyor: Güzel sanatlar ve iletişim fakülteleri gibi, yaratıcı endüstrilerle ilgili bölümde 3. ve 4. sınıfta okuyanlar ya da yeni mezunlar; Reklamcılık Vakfı’nın yarışmaları, eğitim vb. etkinliklerinde üstün başarı gösterenler; veya portfolyosuyla öne çıkanlar. 
 
David Ogilvy 100 yaşında 
Dünyanın gelmiş geçmiş en ünlü reklamcılarından biri olan, Ogilvy & Mather’in kurucusu David Ogilvy yaşasaydı, 23 Haziran’da 100 yaşında olacaktı. Ogilvy, kurucusunun 100. doğum gününü ‘DO100’ etkinlikleri ile kutluyor. David Ogilvy’nin 1948 yılında, tek bir müşterisi bile olmadan iki kişiyle kurduğu ajans bugün dünya çapında, 15 bini aşkın çalışanıyla iletişimin farklı disiplinlerinde faaliyet gösteren dev bir yapıya dönüştü. Reklamcılığın felsefesine en büyük katkı sağlayan kişilerden biri olan Ogilvy, ürün ve müşteri odaklı yaklaşımını “İnsanlar ürünü satın alır, televizyondaki reklamı değil” sözleriyle ifade ederdi. Ogilvy, 1963’te yayımlanan ‘Bir Reklamcının İtirafları’ adlı ilk kitabıyla sektör dışında da okundu.
Reklam ajanslarımız da atik, tetik ve online dünyada ses getirebilecek işler ortaya koyma kapasitesinde olmalılar. Mobil iletişim ve sosyal mecraların şekillendirdiği dünyada nasıl galip gelinebileceğini bilmeliler.”
Cennet ve cehennem  
 58. Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali’nin basın dalında 5415 çalışma arasından birincilik ödülü Grand Prix, Samsonite ilanı ile Çin’e gitti. JWT Şanghay ofisinin hazırladığı ilan, uçakların kargo bölümünü bavullar için cehennem, yolcu kısmını ise cennet olarak tasvir ediyor.