Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin, 1 ay önce Erdoğan ile görüşerek başkanlıktan ayrılmak için helallik istediği ancak izin alamadığı ortaya çıktı


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 29 Mart yerel seçimlerinde yeniden AK Parti'den belediye başkan adayı olacağı açıklanan Mehmet Özhaseki, partisinin Kayseri İl Başkanlığına giderek, adaylık başvurusunu resmen yaptı.

Özhaseki, burada düzenlediği basın toplantısında, adaylığının dün Başbakan Erdoğan tarafından Konya'da açıklandığını anımsattı.

Bugün de ihmal nedeniyle bir süredir geciktirdiği resmi başvurusunu yapmak için partiye geldiğini ifade eden Özhaseki, şöyle konuştu:

''Yaklaşık 1 ay önce Sayın Başbakanımızla yaptığımız görüşmede, başkanlıktan ayrılmak için kendisinden izin ve helallik istedim. Tabii ki nedenini sordu. Bunun birinci nedeni ailemdi. Kamu hizmetine başladığınızda özel hayatınız kalmıyor. Artık ailem, işimizin başına dönmemi istiyordu. İkincisi de uzunca bir süre belediye başkanlığı yaptım. Bu noktada da genç arkadaşlardan başkanlığa aday olmak isteyen olursa önlerini kapatmak istemediğimi ifade ettim. Ancak bu görüşmemizde Sayın Başbakanımızdan izin alamadım. Kendisi, belki de ölünceye kadar unutmayacağım, gönül hazinemde saklayacağım güzel şeyler söyleyerek, iltifatlar ederek helalleşmeye izin vermedi. Benimle çalışmak istediğini, devam etmek istediğini söyledi. Ben de onu kıramadım ve yeniden aday olacağımın sözünü verdim.''

Bugüne kadar verdiği sözlerin hepsini yerine getirdiğini belirten Özhaseki, hatta hiç kimsenin aklında olmayan projeleri hayata geçirdiklerini, yakın zamanda yeni projelerini de açıklayacağını söyledi.

Yılların getirdiği birikim ve tecrübeyle bu projeleri de uygulayacağını ifade eden Özhaseki, ''Ben bu şehrin çocuğuyum. Burada doğdum, büyüdüm. Bu şehre borcum var ve bu şehri seviyorum. Kendimi de şehrin hizmetkarı olarak görüyorum. Değerli hemşehrilerimiz de teveccüh ederlerse bundan sonra da aynı hizmet anlayışıyla son bir dönem daha hizmet etmek istiyorum. Cenabıhak utandırmasın'' dedi.

AK Parti İl Başkanı Mahmut Cabat ile teşkilat mensuplarına ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür eden Özhaseki, şunları kaydetti:

''Birçok ilde teşkilat ve belediye arasında uyumsuzluklar dillere destan. Bizler iyilikte anlaşan, doğruyu yapmaya çalışan insanlar olduğumuzdan en üst noktada, en doğruda buluştuğumuzdan bu tür ihtilaflar çıkmadı. Sadece il teşkilatımızda değil ilçelerimizde de çıkmadı. İnşallah bundan sonra da çıkmaz. Bunun şehrimize faydası olmuştur.''

AK Parti İl Başkanı Cabat da Kayseri'de huzurun bozulmaması ve istikrarın devamı için Başbakan Erdoğan tarafından Özhaseki'ye yeniden görev verilmesinden mutluluk duyduklarını ifade ederek, ''Bizim teşkilatımızda göreve talip olunmaz, görev verilir. Allah başkanımızın yar ve yardımcısı olsun'' dedi.

Toplantıyı, partililerin yanı sıra ilçe ve belde belediye başkanları izledi.