Özellikle Ergenekon soruşturmasının kilit isimlerinden sanık emekli Binbaşı Fikret Emek"in evinde bulunan belgeler tartışma yarattı. İşte Ergenekon Ek İddianamesi"nde yer alan "gizli"ve "hizmete özel"ibareli belge ve istihbarat raporları...

24 ülke ders kitapları tek tek incelemiş

Erdek Deniz Üs Komutanlığı Harekat Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan “Çok Gizli” ve “Hizmete Özel” ibareleri taşıyan belgede Avrupa, Balkan, Kafkas ve Ortadoğu"da yer alan 24 ülkenin ders kitaplarındaki “Türkler ve Türkiye Cumhuriyeti aleyhinde tespit edilen” bilgiler yer alıyor. Raporun özellikle yurtdışı temaslarda bulunan personele tebliğ edilmesi gerektiği vurgulanıyor. Raporda, "Almanya"da ilköğretim yardımcı yayını coğrafya atlasında Güneydoğu Anadolu bölgesinin bir kısmı Kürdistan olarak gösterilmiş" Arnavutluk"taki ilköğretim tarih kitaplarında "Türkler Arnavutuk"u ele geçirip ateşe verdi, 500 sene boyunca el ve ayaklarımıza kelepçe vuruldu"gibi cümlelerin yer aldığı ifade ediliyor.

Üst düzey subaylar
ideolojik fişlenmiş


Belgeler aralarında generallerin de yer aldığı üst düzey subayların ideolojik olarak fişlendiğini gösteren istihbarat raporu da yer alıyor. Raporda terfi aşamasında olan ve faal olarak görev yapan subaylar da yer alırken halen görevde olan üst düzey subaylar, “Sol ideolojik yaklaşım içinde ve Alevilerle işbirliği içinde”, “İdeolojik alevi ve terörist başının akrabası olduğu iddia ediliyor” gibi ifadelerle fişlenmiş.

"AKP"nin çıkardığı
irticai düzenlemeler"


Bir diğer rapor şu başlığı taşıyor: "AKP Hükümeti tarafından gerçekleştirilen irticai nitelikli yasal düzenlemeler"... Raporda, AKP hükümetinin çıkardığı yasalar ve bu yasaların irticayla olan bağlantısı dile getiriliyor. Rapor, AKP iktidarının çıkardığı ve irticayla bağlantılı olduğu iddia edilen yasaların içeriğini ve hangi tarihte yürürlüğe girdiğini de belirtiyor.

Haftalık istihbarat raporları iddianamede
Belgeler arasında askeri istahbarat raporları da bulunuyor. "İstihbarat Timi Haftalık İstihbarat raporu"başlıklı belgelerde takip edilenler aralarında Kuzey Irak"taki bölgesel Kürt yönetiminin lideri Barzani"nin yardımcısının da bulunduğu çok sıyıda kişi var. Raporda bu kişilerin saat saat ne yaptıkları, hangi tür kitap okudukları belirtiliyor.

AKP Türkiye"yi nereye götürüyor?

İddianamade yer alan bir başka “Kişiye Özel” ibareli rapor ise “Durum Tespiti: AKP İktidarı Türkiye"yi nereye götürüyor?” başlığı taşıyor. Belgede AKP"nin parti programında yer alan "Milli Güvenlik Kurulu demokratik ülkelerdeki örnekleri dikkate alınarak AB standartlarına göre yeniden yapılandırılacaktır"cümlesine dikkat çekiliyor raporda "amaçlanan nihai hedef", ve "düşünceler"gibi başlıklar bulunuyor.

Çuval Olayı da iddianamede

"Çuval Olayı"da Ergenekon İddianamesine girdi. 10 Temmuz 2003 tarihli ve "Süleymaniye Olayı"nın Değerlendirilmesi"başlıklı istihbarat raporunun yanı sıra "Süleymaniye Olayı sonrası Türkiye"nin Kuzey Irak Politikası ve Amerika" adlı rapor da iddianamede yer aldı. Raporda "11 Eylül sonrası Amerika ve değişen dünya dengeleri"adı altında detaylı inceleme yazısı da dikkat çekiyor.
Pişmanlık Yasası"ndan kaç terörist faydalandı?
Bir başka gizli rapor ise Pişmanlık Yasasından bugüne kadar istifade eden tetörist miktarı ile ilgili. Raporda, Pişmanlık Yasası"ndan yararlanan teröristlerin sayısı ve hangi terör örgütüne mensup oldukları vurgulanıyor. rapora göre Pişmanlık Yasası “ndan faydalanan PKK"lı sayısı 3 bin 273.
"Gizli" rapor artık gizli değil
Yine ” Gizli “ ibaresi taşıyan istihbarat raporu, ” 15-16 Temmuz 2003 tarihlerinde Genelkurmay Başkanı"nın refaketlerinde 1"nci, 2"nci, 3"ncü ve Ege Ordu Komutanları ile NATO Güneydoğu Müşterek Komutanlığı, Harp Akademileri Komutanlığı ve Donanma Komutanı ile yapılan görüşmelerde ülke sorunları ile ilgili vurgulunan hususlar “ başlığını taşıyor. Raporda, halkın kazanılması gerektiğinin altı çiziliyor.

Suikast listesinde Yılmaz da vardı!

Tutuklu Mehmet Adnan Akfırat"ın evinde ele geçirilen ve eski Başbakan Mesut Yılmaz"ın “Semih Tufan Gülaltay"ın suikast listesi”nde yer aldığını gösteren belge de klasörde yer aldı. Akın Birdal"e suikast düzenleyen Gülaltay"ın hedefindeki ikinci ismin Yılmaz olduğu belirtiliyor. Gülaltay"ın, Birdal ve Yılmaz"a suikast karşılığında 250 bin dolar"a işadamı Korkmaz Yiğit ile anlaştığı ancak paranın tahsili konusunda Korkmaz Yiğit ile anlaşamayınca da, bütün bu olup biteni tutuklu bulunduğu cezaevine yönetimine anlattığı öne sürülüyor.

Nesim Malki"nin alacaklı listesi var!

Belgeler içerisinde Bursa"da öldürülen iş adamı Nesim Malki"nin borçluları listesi olduğu öne sürülen 51 kişi ve kurum da yeraldı. Doğu Perinçek"te ele geçirilen belgeler arasında yeralan belgenin başlığında “Listede yer alanların şimdiki durumları: Sağ mı, ölü mü, firari mi, tutuklu mu, hükümlü mü, yargılanıyor mu, soruşturma mı geçiriyor? Bunu çıkaralım” yazılı. 15 Aralık 2000 tarihli borç listesinin en altına ise şu not düşülmüş: “MOSSAD kanalı ile 17 milyar dolar Türkiye"ye giriş yapmış. Bunun 9.7 milyar doları Nesim Malki eli ile Türkiye"de piyasaya satılmış (Tefecilik)...”
Vatan