Söke Ticaret Odası, Aydın İli Kadın Girişimciler Platformunda yer almak üzere Semra Kayıkçı ve Hülya Suyolcu"yu görevlendirerek, çalışmalarına başladı. Sökeli kadın girişimcileri harekete geçirmek isteyen Söke Ticaret Odası Söke Kadın Girişimciler Platformu"nun ilk geniş toplantını gerçekleştirdi. Toplantıya Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Toyran, Söke Ticaret Odası"na kişisel veya şirket ortağı olarak kayıtlı kadın işletmeciler katıldı.
Türkiye genelinde erkeklerin toplam iş gücüne katılım oranının yüzde 71, kadınların katılım oranının ise yüzde 24.5 olduğunu söyleyen Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Toyran, Türkiye genelinde işveren konumundaki kadınların oranının ise sadece yüzde 8 olduğunu belirtti. TOBB"nin kadın platformunu oluşturmasındaki amaçların başında kadın girişimcileri üretime teşvik etmek ve kadınları her konuda katılımcı olmalarını sağlamak olduğunu dile getiren Toyran, Söke Ticaret Odası olarak daha etkin bir kadın girişimciler platformu oluşturabilmek için yapılabilecekler konusunda bilgiler verdi. Söke Ticaret Odası"na kayıtlı kadın girişimci sayısının 115 olduğunu belirten Toyran; “1700 civarında olan faal üye sayımızın yüzde 7"sine tekabül etmektedir” dedi.
Söke Kadın Girişimciler Platformunda yer alacak Sökeli girişimci kadınlar ile tanışmak için toplantının düzenlendiğini belirten Söke Kadın Girişimciler Platformu temsilcilerinden Hülya Suyolcu da; “Amacımız Söke"miz de girişimci bayanlarla el ele vererek projeler üretmek, iş istihdamı sağlayıp Söke ekonomisine katkıda bulunmaktır” diye konuştu.
TOBB Kadın Girişimciler Platformunun yapılanması ile ilgili bilgiler aktaran Hülya Suyolcu; Aydın ilinde yapılan toplantılara Söke"yi temsilen katıldıklarını, bu toplantılarda çeşitli projeler ortaya atıldığını belirterek; “Söke olarak iyi projeler çıkarıp, bunları hayata geçirebileceğimize inanıyorum. Toplantılarımız kadınlarımızın daha yoğun katılımı ile önümüzdeki süreçte artarak devam edecek” ifadelerini kullandı.
Söke Ticaret Odası Söke Kadın Girişimciler Platformu temsilcilerinden Semra Kayıkçı ise kendilerine bu imkanı veren TOBB ile Söke Ticaret Odası"na teşekkür ederek; Söke kadınına ve Söke ekonomisine faydalı girişimlerde bulunmak üzere yola çıktıklarını dile getirdi.
Toplantıya katılan kadınlar kendilerini tanıtırlarken; bir sonraki toplantıda Söke Kadın Girişimciler Platformu yönetimin ve oluşturulabilecek komisyonların görüşülmesi kararı alındı.