Aydın'da bu yıl ilki düzenlenen gıda, tarım ve hayvancılık sektörünün gelişmesi ve verimliliğin arttırılması, sürdürülebilir üretim için gerekli olan bilgi ve teknolojilerin üretici ve sektör profesyonelleri ile buluşturmayı amaçlayan 1. Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Zirvesi Sonuç Bildirgesi Kitabı yayınlandı. 

Bu yıl ilki gerçekleştirilen 1. Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Zirvesi Sonuç Bildirgesi Kitabı ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Müdürü Salih Köksal, "Ülkemizin uygun ekolojisi ve tarımsal potansiyeli ile önde gelen tarım merkezleri arasında yer alan ilimiz Aydın'ın bilgi toplumuna giden yolda, bilgi ve bilime dayalı sürdürülebilir bir tarım kenti oluşturmak, tarım ve gıda alanlarında üretici ve tüketici memnuniyetini sağlamak, dört mevsim üretim yapan, birçok üründe de lider olan ilimizde, katma değeri yüksek ürünlerin üretim işleme ve pazarlamasında yeni yaklaşımlar geliştirmede öncü ve örnek olmak Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüzün misyonunu oluşturmaktadır” dedi..
Amaçlarının Aydın ilinin ülke çapında tarımda, gıdada ve hayvancılık sektörlerinde haklı yerini, ülkemiz ve dünya genelindeki büyük potansiyelini oluşturmayı hedeflediklerinin altını çizen Köksal, “Aydın ilimizde gerçekleştirdiğimiz 1. Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Zirvesi ile gıda ve hayvancılık sektörünün gelişmesi ve verimliliğin artırılması, sürdürülebilir üretim için gerekli olan bilgi ve teknolojilerin üretici ve sektör temsilcileri aracılığı ile buluşması sağlanmıştır. Tüm bu gelişmeler ışığında 1. Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Zirvesi ile Aydın ilimizin tarım ve gıda alanlarında faaliyette bulunan bütün değerlerini bir araya getirmeyi, Aydınımızın tarım, gıda ve hayvancılık sektöründeki potansiyelini belirleyip hak ettiği yere taşımayı, iyi bir yol haritası oluşturmayı başarmış bulunmaktayız. Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'müzün öncülüğünde düzenlenen 1. Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Zirvesi'nin ilimiz tarım sektörü için hayırlı olması temennisiyle, Zirve Sonuç Bildirgesi Kitabının oluşturulmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.