Ramazan Ayı öncesi gıda denetimlerini artıran Yenimahalle Belediyesi zabıta ekipleri, merdiven altı üretim yapanlara göz açtırmıyor. Zabıta ekipleri, son olarak Gersan Sanayi Sitesi’nde üç katlı bir binada küflenmiş ve bozulmuş ekmekleri toplayarak galeta unu üretimi yapan gıda tacirlerine şok baskın düzenledi.

Tavana kadar küflü ekmek

Üç katlı binada galeta unu yapmak amacıyla toplanmış 5 ton küflenmiş ekmek bulundu. Ekmek tepelerini gören zabıta ekipleri şaşkınlıklarını gizleyemezken; iş yeri sahipleri ekmekleri hayvanlara yedirmek amacıyla topladıklarını iddia etti. Çevrede bulunan esnaf da kısa zaman önce kiralanan iş yerinde galeta unu üretimi yapıldığını doğrularken, galeta unu yapımında kullanılan makineler iş yeri sahiplerini ele verdi. Kaçak iş yeri, ekmeklerin imha edilmesi amacıyla zabıta ve Tarım İl Müdürlüğü ekipleri tarafından mühürlendi.

Vatandaşa uyarı

Gıda tacirlerine yönelik denetimlerini aralıksız sürdüren zabıta ekipleri, vatandaşları bildikleri ve güvendikleri yerlerden alışveriş yapmaları, esnafı ise gıda tacirlerine göz yummamaları konusunda uyardı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da, halkın sağlığı ile oynayanları bölgelerinde barındırmayacaklarını söyledi.

İmalat yapan ve haksız kazanç elde eden sözde esnafı vicdanlı olmaya davet eden Yaşar, “Ekiplerimiz bölgemizde sağlıksız imalat yapan gıda tacirlerine gece gündüz demeden çalışarak göz açtırmıyor. Bu nasıl bir vicdan? Sağlıksız üretim yapanlar bunları evlerinde kendi çocuklarına yedirirler mi? Ben görevde olduğum sürece bu tip insanlara aman vermeyeceğim” dedi.