“Kask İçinde Devr-i Alem” adı verilen sergile kulüp üyesi motosiklet tutkunlarının Ürdün, Yunanistan, İtalya, Slovenya, Hırvatistan, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Makedonya, Suriye, Karabağ ve Karadeniz sahil şeridi gezilerinde çekilen 120 fotoğraf yer alıyor.
Aydın Vali Recep Yazıcıoğlu Sergi ve Kültür Merkezi"nde gerçekleşen sergi açılışında konuşan Vali Yardımcısı Celal Ulusoy, motosikletin tasarruflu bir ulaşım aracı olduğuna dikkat çekti. Bu araçları kullanmanın hem bir spor hem de trafik sorunlarının çözümü noktasında önemli bir adım olduğuna değinen Malay, “Motosikletler kullanılsa hem cadde ve sokaklar boşalacak hem de trafik sorunu kendiliğinden çözülecek. Ancak motosikletlerinde bilinçli kullanılması gerekiyor. Gelişi güzel kullanım kazalara neden oluyor. Gerekli eğitim ve önlemler alınarak ve usulüne uygun olarak motosiklet kullanırsak bunun faydasını görürüz. Bence motosiklet en sağlık ulaşım araçlarından bir tanesi. Günümüzde motosiklet kullanımı her yaş grubunda yayılmaya başlamıştır. Ben motosiklet ile yaptıkları gezilerinde çektikleri fotoğrafları bizlerle paylaşan klüp üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.
Rüzgar Avcıları Motosiklet Fan Kulübü Başkanı Opr. Dr. Vedat Demirci de, kulüplerinin 2006 yılı Aralık ayında kurulduğunu söyledi. Fan kulüp üyelerinin gerçekleştirdiği etkinliklerin internet aracılığı ile tüm dünyaya duyurulduğunu belirten Demirci, “Şuan daha çok kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen 650 üye sayısına ulaştık. Bugüne kadar birçok yurt içi be yurt dışı gezi düzenledik. Bizim için bu geziler önemli bir sosyal etkinlik ve bu yüzden gezilerin büyük çoğunluğuna eşlerimizle birlikte katılıyoruz. Bunların dışında Aydın"da bilinçli ve güvenli motosiklet kullanım alışkanlığını kazandırmak için eğitim çalışmaları yürütüyoruz. İzmir"den gelen profesyonel eğitmenler gözetiminde ilk gün teorik ve ikinci gün ise trafiğe kapalı alanlarda uygulamalı eğitimler yapıyoruz. İleri süreçte de bir İran ve Balkan ülkeleri gezisi planlıyoruz” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından serginin açılışı Vali Yardımcısı Ulusoy ve Kulüp Başkanı Demirci tarafından serginin açılışı yapıldı. Daha sonra Ulusoy ve beraberindekiler sergide yer alan fotoğrafları inceledi.