Bölge hayvancılık sektörüne katkı sağlayacak olan Fakülte, önümüzdeki günlerde acil klinik hizmetlerini, sonrasında ise ambulans hizmetini devreye sokmayı hedefliyor.
Üniversitelerin araç alımı konusunda yaşadığı genel sıkıntılar nedeniyle alımı iki yıl gibi uzun zamana yayılan araç, Fakülteye Adnan Menderes Üniversitesi Vakfı (ADVAK) tarafından temin eldi. ADVAK, Veteriner Fakültesinin çalışmalarına destek olmak için bağışladığı Gezici Klinik Aracının ruhsatını Üniversite Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu"ya teslim etti.
Gezici Klinik Aracından sorumlu olan İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Ulutaş ile gezici klinik aracının faydaları ve önümüzdeki döneme ilişkin hedefleri üzerine şunları söyledi: “Veteriner Fakülteleri hem eğitim hem de hizmet yönü olan fakültelerdir. ADÜ Veteriner Fakültesi de hayvan popülasyonunun yoğun olduğu bir bölgede kurulu olduğu için hem öğrencilerini uygulamalı olarak eğitmek hem de bölge hayvancılık sektörüne daha iyi hizmet verebilmek için gezici klinik aracı aldı. Bugüne kadar öğrencilerimize köpek, kaplumbağa, tavşan gibi pek çok hayvanı kampüs içerisinde gösterebilirken, deve gibi bazı hayvanları eğitim esnasında öğrencilerin ayağına getirmek zor oluyordu. Aracımızla bir tonluk bir deveyi öğrencilerimize getirmek yerine, öğrencilerimizi uygulama sahasına götürebilecek olmamız son derece önemli. Yine gezici klinik aracımızla, bölgede hayvancılıkla uğraşan herkesin, ihtiyaç duyduğu her an, yanında olabileceğiz. Aracımızla her gittiğimiz ortamda hayvan hastanemizi tanıtarak, sektör temsilcilerinin verdiğimiz hizmetlerden eksiksiz faydalanmalarını sağlamamız da mümkün olacak” iha