Aydın Barosu’nda mesleğe yeni atılan 35 avukat adayının 1 yıllık staj döneminin başlaması nedeniyle bir tören düzenlendi. Baro Sosyal Tesislerinde düzenlenen törene Baro Başkanı Sümer Germen, Aydın Barosu yönetimi ve 35 stajyer avukat katıldı.
Türkiye’de hukuk bilgisiyle donanmış avukatlara eskisinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Aydın Baro Başkanı Sümer Germen, “Bugün burada staja başlayan genç arkadaşlarımız Türkiye’nin hukuk ve demokrasi adına olması gereken noktaya taşınmasında rol alacaklardır. Türkiye’nin gerçek hukuk devleti olması ve demokrasinin yerleşmesi için hukukçulara büyük görev düşüyor. Bugünler elbette gelip geçecektir. Biz üniversite açılmasına karşı değiliz. İçi boş ve açılması kolay olduğu için Hukuk Fakültelerinin açılmasına karşıyız. Hukuk bilincini almış avukatların yetişmesini istiyoruz. Şuan uygulanan 1 yıllık staj süresinin yeterli olmadığına inanıyoruz. Meslektaşlarımızla genç avukat kardeşlerimize bu kısa sürede verebileceğimizin en iyisini vermeye çalışıyoruz. Hukuk Fakültelerinin 5 yıl olması ve avukat adaylarının da doktorlar gibi okuldayken pratik eğitim yapmasını istiyoruz. Yargıtay’ın kararına rağmen 1,5 yıldır uygulanmayan Avukatlık Sınavının hem staj öncesi hem de staj bitiminde yapılmasını uygun görüyoruz” diye konuştu.
Avukat adaylarının yeterli bilgi birikimine sahip olmadan mesleğe atıldığını savunan Germen, “Avukatlık bu kadar kolay elde edilen bir meslek olmamalı. Genç arkadaşlarımız kendilerini mastır ve doktoralarla geliştirmeli. Kendinizi geliştiremezseniz yabancı avukatlık taşeronlarının bir parçası olursunuz. Biz Barolar olarak Arabuluculuk ve Yabancı Avukatlığa karşı mücadelemizi sürdürüyoruz. Türkiye’de avukatlığın Avrupa ve dünyada olduğu gibi saygınlığını kazanması için gerekli yasal düzenlemelerin bir an önce yapılması gerekiyor” şeklinde konuştu.