Şırnak’ın Uludere İlçesi’nde öldürülen 12 PKK’lıdan sadece dördünün cenazesinin hastaneye getirilmesi, sekizinin hala operasyon bölgesinde olması tansiyonu yükseltti. Aralarında BDP milletvekilleri Hasip Kaplan ve Gültan Kışanak’ın da bulunduğu yüzlerce kişi cenazeleri almak için Türkiye-Irak sınırına sıfır noktadaki Yemişli bölgesine yürüdü. Operasyonun hala devam ettiğini belirten askerler grubun önünü kesti. Kaplan operasyonun sınır ötesine de kaydığını iddia ederken, bölgenin birçok yerinde ise yas ilan edildi, kepenkler kapatıldı, BDP’nin seçim çalışmaları ve şenlikler iptal edildi.
 
Operasyonda öldürülen 12 PKK’lıdan dördünün cenazesi önceki akşam Şırnak Devlet Hastanesi’ne getirilirken, yapılan otopsiler sabah saatlerine kadar devam etti. Cenazelerin hastaneye getirildiğini duyan çoğunluğu gençlerden oluşan yüzlerce kişi hastane önüne akın etti.
 
Cenazelerin gizlice çıkarılıp toprağa verileceği iddiası üzerine tansiyon yükseldi. Hastane kapılarını tutan vatandaşlar PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı, AK Parti’yi protesto etti. BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da hastaneye gelerek otopsi işlemlerini sürdüren savcılarla görüştü.
 
Kaplan’ın yanı sıra BDP’li Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal ile Şırnak’taki diğer BDP’li ilçe belediye başkanları da hastanede bekledi.
 
 
 
 
taraf