AKP"nin kapatılmasıyla ilgili iddianamede, "Fethullah Gülen isimli tarikat lideri"nin okullarını desteklemekle suçlanan Cumhurbaşkanı Gül, Fethullah Gülen"e yakınlığıyla bilinen Abant Platformu Yönetim Kurulu üyelerini Çankaya Köşkü"nde kabul ediyor. Kabule aralarında Prof. Mete Tunçay ve Prof. Eser Karakaş"ın da aralarında bulunduğu isimler katılacak.

"FETHULLAH Gülen isimli tarikat liderinin yurt dışında kurduğu okullar ticari şirket olarak değerlendirilip, temas ve işbirliği yapılması Gül"ün Dışişleri Bakanlığı döneminde, bir genelgeyle büyükelçilerden istenmiştir." Hürriyet Gazetesi'nde Sefa Kaplan'ın haberine göre, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahmah Yalçınkaya tarafından hazırlanan iddianamede bu sözlerle suçlanan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yaklaşık bir hafta önce randevu verdiği Abant Platformu Yönetim Kurulu üyelerini bugün Çankaya Köşkü"nde kabul edecek.

Fethullah Gülen"e yakınlığıyla bilinen Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Abant Platformu Yönetim Kurulu üyeleri, Abdullah Gül"ün cumhurbaşkanlığını tebrik edecek.

Bugün saat 14.00"da Çankaya Köşkü"ne çıkacak heyette Prof. Mete Tunçay"ın dışında Prof. Eser Karakaş, Prof. Bekir Karlığa, Prof. Niyazi Öktem, Prof. Mümtaz"er Türköne, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Harun Tokak ve Ali Bulaç gibi isimlerin yer alması bekleniyor.

GÜNDEMLERİ KÜRT SORUNU

Muhtelif konularda yaptığı geniş katılımlı toplantılarla adını duyuran Abant Platformu, Kürt sorununda da inisiyatif almaya hazırlanıyor. 28-29 Mart"ta Diyarbakır"da, "Kürt Sorunu: Barışı ve Geleceği Aramak" başlığı ile düzenlenecek toplantıda Kürt sorunu "sansürsüz bir biçimde" tartışılacak. Bu amaçla, Abant Platformu Yönetim Kurulu Eşbaşkanı Prof. Mete Tunçay tarafından 200 kişiye davetiye gönderildi. Davetiye gönderilenler arasında AKP, MHP ve DTP"den önemli isimlerin yanısıra, İslamcı ve ve liberal kesimin temsilcileri yer alıyor.

Prof. Tunçay imzalı davetiyede, "Bilindiği gibi Kürt sorunu, maalesef bir gerilim kaynağı olarak sıcaklığını halen korumaktadır. Kanaatimizce tarihi yanlışlıklar, karşılıklı önyargılar, diyalog ve empati eksikliği Kürt sorununun çözümündeki en büyük engelleri oluşturmaktadır" deniliyor. Toplantıya katılacaklar arasında DTP milletvekili Aysel Tuğluk, Hak ve Özgürlükler Partisi Genel Başkanı Sertaç Bucak, Prof. Binnaz Toprak, Prof. Eser Karakaş, Prof. Mümtaz"er Türköne, Prof. Mehmet Altan, Şahin Alpay, Ali Bayramoğlu, Cüneyt Ülsever, Ümit Fırat, Eski MİT Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş gibi isimler yer alıyor.

Manevi destek

Abant Platformu Yönetim Kurulu Eşbaşkanı Prof. Mete Tunçay, randevunun böyle bir günde verilmesinin kişisel olarak kendisini çok memnun ettiğini belirterek, "Bu ziyareti bir manevi destek olarak da yorumlayabilirsiniz" dedi. Randevunun Gül"den çok önce talep edildiğini hatırlatan Tunçay, tarihin belirlenmesinin Cumhurbaşkanı"nın takdiri olduğunu söyledi.