Sinema dünyasının efsane ismi George Lucas 1971 yılında kurduğu LucasFilm şirketinden emekli oluyor. Yıldız Savaşları ve Indiana Jones serilerinin yaratıcısı Lucas, bir yıl daha şirketin başkanlık koltuğunda oturduktan sonra yerine yapımcı Kathleen Kennedy getirilecek.
George Lucas yaptığı açıklamada hayatını LucasFilm'e verdiğini, artık şirketle ilgilenmeyecek olsa da, LucasFilm'i kendi vizyonunu geleceğe taşıyacak emin ellere teslim ettiği için mutlu olduğunu belirtti. Yerine geçecek olan olan Kathleen Kennedy'i de yaratıcı ve lider bir kişilik olarak tanımlayan Lucas, daha da önemlisi selefini film aşığı olarak tanıttı.
58 yaşındaki Kennedy George Lucas ve Steven Spielberg'le uzun yıllar çalışmış, yapımcı koltuğunda E.T. (E.T. The Extra-Terrestrial), Geleceğe Dönüş (Back to the Future), Schindler’in Listesi (Schindler's List), Indiana Jones serisi ve son olarak Savaş Atı (War Horse) filmlerine hayat vermişti.
Ünlü yönetmen Steven Spielberg ise şirketin başına Kennedy'nin geçmesi hakkında, "Katy, dördüncü on yılına girecek olan ailemizin bir üyesi. Yani çok, çok uzak yabancı bir gezegenden gelmiş biri değil." dedi ve Lucasfilm'de kendisini her zaman destekleyeceğini belirtti.
Henüz uzun metraj film projesi bulunmayan LucasFilm, başta Star Wars olmak üzere eski klasikleri 3D'ye uyarlamaya devam edecek.