Spor servislerinin genç muhabir ve editörlerine yönelik TSYD ve Türkiye Atletizm Vakfı’nın birlikte düzenlediği “Atletizm ve Medya Semineri”, TSYD Aydın Doğan Eğitim Merkezi’nde yapıldı. Güney Kore’nin Daegu kentinde 27 Ağustos - 4 Eylül 2011 tarihleri arasında yapılacak Dünya Atletizm Şampiyonası öncesinde düzenlenen seminerde, atletizmin önemi ve özelliği, tarihi, branşları ve bilinmesi gereken temel kavramlarının yanı sıra atletizmi izleme, yorumlama, aktarma, anlama ve atlet psikolojisi konuları işlendi. 
Medya ve atletizm konusundaki uzman isimlerden gazeteci Mert Aydın ve Murat Ağca, Prof. Dr. Hasan Kasap ve eski milli atlet Alper Kasapoğlu konuşmacı olarak yer aldı.
Türkiye Atletizm Vakfı Başkanı Ali Ergenç’in açılış konuşmasıyla başlayan seminerde Mert Aydın ve Murat Ağca atletizmin önemi ve tarihi hakkında katılımcılara bilgi verirken, ardından kürsüye gelen Prof. Dr. Hasan Kasap, Beden Eğitimi ve Spor Kavramları ile Sporun Etki Alanları üzerine ders verdi. 
Verilen aranın ardından Mert Aydın ve Murat Ağca tekrar söz alıp atletizmi anlama, aktarma, izleme ve yorumlama hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Ülkemize birçok madalya kazandıran eski milli sporcu Alper Kasapoğlu, atlet psikolojisi üzerine deneyimlerini aktardı.
Yaklaşık beş saat süren seminerin ardından Ali Ergenç, atletizm konusunda şu ana kadar düzenlenen en verimli seminerlerden biri olduğunun altını çizerken, katılımcılara teşekkür etti ve katılım belgelerini kendilerine sundu.