Beşiktaş"ın eski yöneticilerinden olan Levent Erdoğan ise Best FM"den Özkan Öztürk"ün hazırlayıp sunduğu Futbol Vadisi programında, Portekizli yıldızın Beşiktaş"a gelmeyecek olmasının isabet olduğunu ve kendisini sevindirdiğini belirtti.

Quaresma"nın Beşiktaş"a gelmeyi reddetmesinin isabet olduğunu söyleyen Levent Erdoğan, "Quaresma maliyeti çok yüksek bir futbolcu. Kendisine yılda 4 milyon euro, kulübüne 8 milyon euro ve menajerine verilecek olan komisyon, Beşiktaş"ı altından kalkamayacağı bir noktaya getirecekti.

Bir tek futbolcunun alınması yerine bu bedelle daha fazla futbolcu alınabilir. Bir futbolcuyla da takımın kurtulacağı söz konusu değil. Bir Beşiktaşlı olarak taraftarların transfer yapılması isteklerine saygı duyuyorum. Ancak Quaresma"nın gelmeyecek olmasına memnun olduğumu şahsen söyleyebilirim" dedi.

"Borç batağındaki Beşiktaş tasarruf yapmalıdır"
Beşiktaş"ın transferde her şeyden önce teknik heyetin ihtiyaçlarını karşılayacak oyuncuları tercih etmesi gerektiğini savunan Erdoğan, siyah beyazlı kulübün ilk önce elinden çıkaracağı futbolcuları belirlemesi gerektiğini, daha sonra bütçesine uygun olarak ihtiyaç olan mevkilere göre transferler gerçekleşmesi gerektiğini belirtti.

Beşiktaş"ın büyük bir borç sıkıntısı içinde olduğunu belirten Erdoğan "Beşiktaş"ın tasarruf yapması gerekirken boyundan büyük transferler yapması doğru bir hareket değildir. Çünkü kısa bir süre sonra onların bedelleri ödenemeyeceğinden, hem UEFA karşısında hem de ödeme yapılmaması sebebiyle oyuncuların sözleşmelerini feshetmeleri ya da cezai uygulamalr sebebiyle daha güç durumda kalabilir" dedi.

"Hesaplı transferler yapılmalı"

Transferde en hesaplı olan oyuncuları tercih etmesi gereken takımın Beşiktaş olduğunu söyleyen Levent Erdoğan, “Taraflarımızın gönülleri iyi transferler yapılmasından yana olabilir.

Ama yapılacak olan transferler iyi hesaplanıp düşünülmelidir” dedi. ”10 yabancı kuralını yanlış buluyorum” Federasyonun uygulamaya koyduğu 10 yabancı oyuncu ile sözleşme imzalayabilme kuralını doğru bulmadığını belirten Erdoğan, "Bence 10 yabancı oyuncu fazla. Herkes yabancı oyuncu hayranlığı nedeniyle yabancıların peşine düşmektedir. Süper Lig"de yabancı futbolcular kadar yetenekli olan yerli futbolcular da mevcuttur.

Bu kuralın tamamen kaldırılmasından yana değilim. Ama bunun sınırlandırılması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Vatan