Aydın Yesevi Koleji"nde gerçekleştirilen 8. Sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen yarışmaya Aydın, Muğla ve İzmir illerinden çok sayıda öğrenci katıldı. Oldukça heyecanlı geçen yarışmaların zeka oyunları bölümde öğrenciler hem yarıştı hem eğlendi. Değişik aktivitelerle renklendirilen yarışmanın son etabında ise dereceye giren öğrenciler altınla ödüllendirildi.
Yarışmaya Aydın, Muğla ve İzmir il ve ilçelerindeki ilköğretim okullarının 8. sınıf öğrencileri katıldı. Oldukça çekişmeli geçen yarışmalarda öğrenciler kadar öğretmen ve veliler de heyecan yaşadı.
Yarışma sonunda gerçekleştirilen ödül töreninde okulun hedefleri ve başarılarından söz eden Aydın Özel Yesevi Koleji Müdür Yardımcısı İbrahim Baydar, 1993-94 eğitim öğretim yılında hizmete açılan Aydın Özel Yesevi Koleji"nin 97 yılında ilk mezunlarını verdiğini şu anda 723 öğrencisini mezun ettiklerini belirtti. Baydar,“Mezun ettiğimiz öğrencilerimiz şu anda ülkemize, değişik sektörlerinde özellikle bilimsel çalışmalarda hizmet vermektedir. Okulumuzda halen 430 öğrenci eğitim ve öğrenim görmekte. Aydın Özel Yesevi Koleji olarak "Başarılı olmak için ben varım" diyen her öğrenciye burada her türlü imkanı sağlamaktayız. Geçen yıl ÖSS sınavlarında yüzde 100 başarı sağladık. Okulumuzdan mezun olan her öğrencimiz hatırı sayılır üniversitelere kazanıyor. Son 5 yılda Aydın Özel Yesevi Koleji olarak 42 ayrı projemizle Uluslararası yarışmalarda çok sayıda başarı elde ettik” diyerek yarışmaya katılan tüm öğrencilere ve onları yetiştiren veli ve öğretmenlere teşekkür etti.
İlk 10"a giren öğrencilerin ödüllendirildiği yarışmada dereceye giren öğrencilere, rehber öğretmenlerine ve okullarına çeşitli ödüller verildi. Yapılan değerlendirmeler sonunda Didim Gonca İlköğretim Okulu Öğrencisi Sultan Kalfa 3., Fethiye Özel Şehitbey İlköğretim Okulu Öğrencisi Berire Efeoğlu 2. ve Dalaman Burc Meltem İlköğretim Okulu Öğrencisi Mustafa Öztekin 1. oldu. iha