Kuşadası Özel Ü. Naci Akdoğan Okulu öğrencileri, Avrupa Birliği(AB) Eylem 1.1 Gençlik Projesi kapsamında Sounds Of The Past ( Geçmişin Sesi ) adlı projeye katıldı.16 öğrencinin katıldığı proje Polonya"nın Pulawy şehrinde gerçekleştirildi. Özel Naci Akdoğan Okulları İngilizce öğretmenleri F.Şeyda Azbazdar, Sinem Özyağcı ve Suna Çorum"un gözetiminde gerçekleştirilen projede Varşova, Krakov ve Lublin kentlerinin müzeleri, şehirlerin sokakları, tünelleri, sarayları, Vistula Nehri, esir kampları ve daha birçok tarihi ve turistik yer rehber eşliğinde gezildi ve kentlerin tarihçesi hakkında bilgi alındı.
Majdanek esir kamplarını gezen Kuşadası Özel Naci Akdoğan Okulları"ndan oluşan grup, Türkiye adına anıta çiçek koydu. Kampta oldukça iyi vakit geçiren Kuşadalı öğrenciler, Polonyalı öğrencilerden Polka yapmayı ve Lehçe şarkılar söylemeyi öğrendiler.Polonyalı ailelerle vakit geçirip, onların yaşamlarını gözlemlediler. Polonyalı bir ressamla, atölyede resim yapan Kuşadalı öğrenciler, ardından Polonya"daki gazete ve televizyonlara da ropörtaj verdiler.
Türkiye"nin ve Ege Bölgesi"nin yöresel oyunlarını, kıyafetlerini, şarkılarını Polonyalı öğrencilere ve ailelerine sunan Kuşadalı öğrenciler, Kuşadası"nı ve Türk kültürünü en iyi şekilde tanıtmaya çalıştılar. Kuşadası"na dönen öğrenciler, 10 gün boyunca inanılmaz güzel anlar yaşadıklarını belirterek, dostluk adına da olumlu girişimlerin yaşandığını vurguladılar.