Telefon çılgınlığı sınır tanımıyor. Satışa çıktığında ABD ve Avrupalı meraklılarının çadır kurup sıraya girdiği Apple"ın yeni telefonu iPhone 4, Türkiye"den de büyük ilgi gördü. Turkcell, Vodafone, Electro World ve Teknosa mağazalarına sevkıyatına dün başlanan iPhone 4"ler için kuyruklar oluşmasa da gelen ilk parti telefonlar tükendi. Daha önce mağazalarından ve internetten Turkcell ve Vodafone"a ön sipariş verenler ilk iPhone 4"lerin sahibi oldu. Ancak meraklılarının sabahın erken saatlerinde mağazalara gittiği iPhone 4"te hiçbir şirket satış rakamlarını açıklamadı.

Anten sorunu etkilemedi
Apple"ın dokunmatik akıllı telefon modası, iPhone 4 ile devam ediyor. Yurtdışında 24 Haziran"da çıkan iPhone 4 için ABD, İngiltere, Almanya, Fransa ve Japonya"da 1 milyonun üzerinde ön sipariş alınmıştı. Toplamda ise üç gün içinde 1.7 milyon satmıştı. Hatta ABD, Japonya ve İngiltere"de "iPhone 4 severler" günler öncesinden çadır kurup telefonların gelmesini beklemişti. Anten problemi, ses tuşlarının hatalı yerleştirilmiş olması ve nadir görülen ekrandaki sarı lekeler iPhone 4"ün satış istikrarını etkilemedi.

Mağazalar talep topluyor
Çıktığı ilk günden bu yana hem çok tartışılan hem de çok satan iPhone 4 ilk önce Gold PC tarafından satışa sunulmuştu. Dün ise Turkcell, Vodafone, Teknosa ve Electro World"da teslimatlara başlandı. Turkcell ilk telefonu saat 24.00"te sattı. Vodafone da aynı saatlerde telefonu Vodafone Cep Merkezleri"ne göndermeye başladı. Alınan siparişler dün iki operatörün mağazalarında sahiplerine teslim edilmeye başlandı. Turkcell ve Vodafone mağazalarına gidenlerin birçoğu büyük ilgi nedeniyle “Gelen az sayıdaki telefon satıldı” yanıtını aldı. Mağazalar bundan sonrası için de müşterilerden isim ve telefon almaya başladı.

Kamyondan iner inmez bitti
iPhone 4"ü kontratsız olarak Gold PC, Electro World ve Teknosa da satıyor. Gold PC, her ay 1000 adet satış planlıyor. Electro World"da ise ilk parti iPhone 4"ler tükendi. Gelen telefonların sayısını açıklamayan Via/Port"taki Electro World"da gelen bir kamyon iPhone 4, saat 10.00 itibarıyla satışa çıktıktan sonra bitti.
Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane de ellerinde bulunan tüm iPhone"ları sattıklarını ve ikinci parti için bile ayırtanların olduğunu söyledi.

Dünyanın en ince akıllı telefonu
Apple"ın iPhone 4"ü en iyi akıllı telefon olarak anılıyor. Sadece cam ve çelik kullanılan iPhone 4 çok sağlam bir kasaya sahip. Cihazda ayrıca Apple A4 işlemcisi kullanılırken, yenilenmiş batarya ile cihaz 7 saat 3G görüşme, 6 saat 3G sörf, 10 saat WiFi sörf ve 300 saat bekleme süresi veriyor. Arka kamerası 3.2"den 5 Megapiksel çözünürlüğüne arttırılan cihazın kamerası da LED flaşla güçlendirilmiş.

Yurtdışı fiyatı ne?
9.6 mm kalınlığındaki iPhone 4, dünyanın en ince akıllı telefon unvanının sahibi. Haziranda ABD"de piyasaya çıkan iPhone 4"ün kontratsız satış fiyatı 16 GB"lik modeli için 599, 32 GB için ise 699 dolar. Kontratlı olarak da 199 ve 299 dolar. Avrupa"da da kontratsız 16 GB versiyonu 630, 32 GB versiyonu ise 740 avrodan satılıyor.

İlk telefonu iddia ile aldı
İstanbul"da 32 yaşındaki güzellik uzmanı Nuray Gürvardar, arkadaşlarıyla Türkiye"ye gelen ilk resmi iPhone 4"ü almak için iddiaya girdi. Gürvardar, “iPhone 4"ün ilk olarak 23 Eylül akşamı saat 12.00"den sonra Atatürk Havalimanı"ndaki Turkcell İletişim Merkezi"nde (TİM) satılacağını duyunca buraya geldim. İddiayı kazandım” dedi. Gürvardar, TİM"de 805 avro ödeyerek Türkiye"de satılan
ilk resmi iPhone 4"ün sahibi oldu.