Süleyman Varlıbaş, 'Gecenin üçünde bile oturup inşaatı izleyen taraftarlar var' diyor.

Çeşitli aksaklıklar nedeniyle yapımı geciken Seyrantepe Spor Kompleksi, 10 Eylül'de Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından gerçekleştirilen ihale sonucunda, Varyap-Uzunlar Ortak Girişimi'ne kaldı. Yaklaşık 1 ay önce Seyrantepe'de inşaat başladı. İnşaatın başladığının kamuoyuna duyurulduğu basın toplantısında Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, Aslantepe inşaatına dair güveni sarsılan Galatasaray taraftarına bir de iyi haber verdi. G.Saray stadı, yeni sezona yetişecek, en geç 29 Eylül 2010'da teslim edilecekti. Üstelik Varlıbaş, buna ek olarak isteyen herkesin stadın inşaatını www.seyrantepesporkompleksi.com sitesinden canlı olarak izleyebileceğini söyledi. Süleyman Varlıbaş, o günden bu yana etrafı kameralarla çevrili inşaatın yakından takip edildiğini, günde en az 16 bin kişinin internet sitesinden stadın inşaatını canlı olarak izlediğini belirtiyor. Gecenin üçünde bile oturup, inşaatı izleyenlerin olduğunu sözlerine ekliyor.

Daha inşaat bitmedi, herkes sahayı görecek

SÜLEYMAN Varlıbaş, Alman denetçilerin 'Yeni stadın UEFA kriterlerine uymadığı, 10 bin koltuktan, sahanın bir bölümünün görülmeyeceğine dair' raporu konusunda ise şu açıklamayı yaptı: Kim, ne yapmaya çalışıyor, anlamıyorum. Düzgün bir şekilde devam eden, iyi bir proje var ortada. Daha stat bitmeden koltukların sahayı göremeyeceğine nasıl karar veriyorlar. Taraftarların içi rahat olsun. Projemiz kriterlere uygun, herkes rahatlıkla stadı görebilecek.

583 VIP koltuk 150 loca olacak

TÜRKİYE'nin en büyük spor komplekslerinden biri olacak Seyrantepe Spor Kompleksi, 52 bin seyirci kapasiteli, 82 bin metrekare imar alanında yapılıyor. 47 bin 972 seyirci koltuğu, 2 bin 583 VIP seyirci koltuğu, 97 basın koltuğu, 176 adet özürlü ve refakatçi koltuğunun yer alacağı statta 150 loca bulunacak. 6 adet yürüyen merdiven, 10 asansörün bulunacağı projede 3000'i kapalı olmak üzere 4 bin 500 araçlık otopark yer alıyor. Çok amaçlı olarak hayata geçirilen statta, müze, restoran, büfe gibi sosyal alanların yanı sıra 2 tane de spor salonu olacak./akşam