Atatürk"e mareşal ve gazi unvanının verilişinin 89"uncu yıl dönümü 19 Eylül Gaziler Günü Aydın"da çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Atatürk Meydanı'ndaki törende, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Garnizon Komutanlığı adına Tuğgeneral Arif Çetin, Aydın Belediye Başkan Yardımcısı Şefika Çoban ile Aydın Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Sevil Esin Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş'un gazi ve şehit aileleriyle ilgilendiği gözlenirken, tekerlekli sandalye ile alana gelen Gazi Ersel Şit ile özel olarak ilgilendi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra gaziler adına konuşan Hakkari'nin Şemdinli kırsalında gazi olan, Gazi Astsubay Murat Acun, Türk tarihinin kahramanlık günleriyle dolu olduğunu belirterek, 'Türk tarihinde şehitlik ve gazilik onuru vardır. Her Türk de bu onurlara kavuşmak için vatanı, milleti, bayrağı, milli marşı, soydaşları ve kutsal değerleri için savaşır. Çünkü, milli hasletimizde olan bu duyguların, Türk ulusu için vazgeçilmez bir anlamı ve önemi vardır. Türk milleti bunun en güzel örneğini Atatürk'ün önderliğinde verilen Kurtuluş Savaşında yaşamış, 'Ya istiklal, ya ölüm' demiştir. Bugünlerimizi şehit ve gazilere borçluyuz. Destanlar yaratan şehit ve gaziler bizim birer onur abidemizdir. Türk ulusu için şehitler nurlanmış, gaziler onurlanmış kişiler demektir. Şehitlerimizin ruhlarını huzurlu kılmamış için savaş arkadaşlarımız gazilerimize hak ettikleri değeri vererek onları her yerde ve her zaman onurlandırmalıyız'' dedi.
Törene, mülki amirlerin yanı sıra gaziler, gazi ve şehit yakınları, AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay katılırken, Aydın Milletvekillerinin hiç birisinin katılmaması dikkat çekti.
Vali Coş ve beraberindeki protokol üyeleri, daha sonra Aydın Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti.