Aydın Gaziantepliler Derneği tarafından Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıldönümü dolayısıyla gece düzenlendi. Dernek yönetimi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 2."si düzenlenen gecede Şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. Aydın protokolünün de yoğun ilgi gösterdiği gecede davetliler hem kaynaştı, hem de kurtuluş gününü kutladılar.
Aydın merkez Polisevi"nde düzenlenen geceye Dernek Başkanı İbrahim Avşar, Aydın Vali Yardımcıları Osman Nuri Çobanoğlu, Mesut Kırcalı, Suphi Küspeci, Belediye Başkanı İlhami Ortekin, İnal Aydınoğlu, ve Derneğin kuruluşundan bu yana büyük destek sağlayan İstanbul"lu işadamı Muharrem Balat ve çok sayıda davetli katıldı. Gecede ayrıca Gaziantep"in kurtuluş destanı ile ilgili davetlilere slayt gösterimi sunuldu.
Gecenin açılışında konuşan Aydın Gaziantepliler Derneği Başkanı İbrahim Avşar, Milli Mücadelede Gaziantep"in kahramanlıklarından da söz ederek bugün ülke genelinde değişik illerde yaşamakta olan Gazianteplilerin yaşadıkları her yerde uyum içerisinde olduklarını söyledi. Avşar, “Gaziantepliler olarak bizim prensibimiz yaşadığımız yörenin insanları ile dost ve arkadaş olup uyum içerisinde barışık yaşamaktır. Milli Mücadele"de direnişe örnek olan ve aynı zamanda ekonomiye de yön veren Gaziantepliler şirin memleketimiz Aydın"da da halkımızla etle tırnak olmuş kardeşçe yaşamaktadır” dedi.
Geceye onur konuğu olarak İstanbul"dan katılan ve derneğin kuruluşundan bu güne kadar hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Gaziantepli işadamı Muharrem Balat ise konuşmasında daha çok Gaziantep"te 11 ay süren esaretten söz etti. Ülkemizde sadece Mustafa Kemal Atatürk ile Antep iline "Gazi"lik unvanı verildiğini ifade eden Balat "Hepimizin de bildiği gibi aylarca süren kuşatmaya, binlerce şehide, açlığa, susuzluğa, sağanak gibi yağan mermilere ve şarapnel parçalarına rağmen Gaziantepliler vatan için mücadele etmişlerdir. Düşmana karşı inatla savaşan atalarımızın bu çabası Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de takdirini kazanmış ve Yüce Atatürk, 'Ben Gazianteplilerin gözlerinden nasıl öpmem, onlar yalnızca Gaziantep'i değil vatanı da kurtardılar' sözleriyle Gazianteplileri övmekle yetinmemiş, Gaziantep nüfusuna kaydolarak Gaziantep'i bir kez daha onurlandırmıştır. Gerçekten Gaziantep Kurtuluş Savaşı"nda direncin bir sembolü olmuş ve ülkenin düşman işgalinden kurtulmasında büyük bir görev üstlenmiştir. Bugün ülkenin dört bir yanında yaşayan Gaziantepliler aynı şekilde ekonomi alanında da başarılara imza atmaktadır” dedi.