Bugün İstanbul"a gelen ve Gürcistan ile Güney Osetya bölgesinde meydana gelen çatışmaları izlerken saldırıya uğrayan gazetecilerin kamera görüntüleri izleyenlerin kanını donduruyor.

Ölümle burun buruna gelen gazetecilerin bulunduğu otomobili kurşun yağmuruna tutan askerler daha sonra da kameramanı tekmeliyor.

Askerler gazetecilerin çığlıklarını duymalarına rağmen ateş etmeye devam ediyor. Saldırının şiddeti ise kurşun yağmuru bittiğinde ortaya çıkıyor.

Gazeteciler geçtiğimiz Pazar günü saldırıya uğramış, açılan ateş sonucu araçta bulunan NTV ekibinden Hilmi Hacaloğlu yara almazken, Cumhur Çatkaya, Kanaltürk muhabiri Levent Öztürk ile kameraman Güray Ervin hafif şekilde yaralanmıştı.

GAZETECİLER ÖLÜMDEN DÖNÜŞÜ ANLATTI

Saldırıda başından yaralanan Levent Öztürk, "Yaşadıklarımıza takdiri ilahi diyorum. Verilmiş sadakamız varmış. Vurulduktan sonra bilincimizi kaybetmemeye çalıştık. Ne yapabileceğimizi düşündük. Arkadaşlar bana olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı" diye konuştu.

Hilmi Hacaloğlu ise "Saldırı sırasında ben hemen eğildiğimi hatırlıyorum. Ölüme daha önce bu kadar yaklaşmamıştım. Güray gömleğini sallamaya başladı. Pres diye bağırmaya başladık. Saldırmak amacıyla orada olmadığımızı anlatmaya çalıştık. Daha sonra bizi hastaneye götürdüler. Hastanede iyi davranıldı. İfademizi aldılar" dedi.

Cumhur Çatkaya ise saldırı sırasında kayıtta olduğunu söyleyerek, "Yolda ilerlediğimiz sırada ben kayıttaydım. Birden kurşunlar gelmeye başladı. Kameramın arkasına saklandım. 2-3 kurşun kamerama isabet etti" dedi.

LEVENT ÖZTÜRK GÖRME YETENEĞİNİ KAYBEDEBİLİR / A.A.

Kafkasya'daki çatışmaları izlemek üzere gittikleri Güney Osetya'da uğradıkları silahlı saldırıda yaralanan Kanaltürk muhabiri Levent Öztürk'ün sol gözünün görme yeteneğini kaybetme riski bulunduğu bildirildi.

Gece saatlerinde özel bir uçakla İstanbul'a getirilen Kanaltürk muhabiri Levent Öztürk ile kameraman Güray Ervin'in Alman Hastanesi'ndeki tedavileri sürüyor.

Tedavisine yoğun bakım ünitesinde devam edilen Öztürk'ün sol gözünün üzerindeki kurşun sıyrığının derin olması nedeniyle görme yeteneğini kaybetme riskinin bulunduğu, ancak bilincinin yerinde olduğu ve konuşabildiği belirtildi.

Ervin'in de sol omzunda kurşun yarası bulunduğu, ancak hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.