CHP Nazilli İlçe Teşkilatı, Milletvekili Tolga Çandar’ın da sahne aldığı dayanışma yemeği düzenledi. Sümer Park Havuzbaşı’nda düzenlenen yemeğe CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Muğla Milletvekili Tolga Çandar ile CHP’li belediye başkanları ve partililer katıldı. Yemeğe, davetli olmalarına rağmen geceyi protesto eden gazeteciler damgasını vurdu. Yemeğe katılan ulusal ve yerel basın mensupları kendileri ile ilgilenilmediği gerekçesi ile yemeği protesto ederek geceden ayrıldı.

AYAKTA 30 DAKİKA BEKLEDİLER
Dayanışma yemeğinin başlama saati olan 20.00’de geceye katılan basın mensupları, kendileri için ayrılan masa bulamayınca bir süre ayakta bekledi. Aradan geçen 30 dakikaya rağmen basın mensupları ile ilgilenen olmayınca, ortak karar alan gazeteciler, CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce’nin konuşmasını görüntüleyip, geceden ayrılma kararı aldı. İnce’nin konuşmasına başlamasıyla birlikte görüntü almak için çalışmaya başlayan basın mensupları, bu kez de CHP Nazilli İlçe Teşkilatı’nın gece için kiraladığı kameraman tarafından önünün kapandığı gerekçesi ile sert şekilde uyarıldı. Nezaket kuralları dışında gerçekleşen bu uyarı üzerine basın mensupları geceyi terk ederek, olayı protesto etti.

"ZİHNİYETİ PROTESTO ETTİK”
Gecede Parti’ye değil organizasyona tepki koyduklarını ifade eden ve basın mensupları adına açıklama yapan Anadolu Ajansı Nazilli Temsilcisi Bahattin Albayrak; “Bizler 1-2 yanlış yapan, mesleğini kötüye kullanan gazeteci ile işini etik kurallar çerçevesinde yapan gazetecileri ayırt edemeyen bir zihniyeti protesto ettik. Hedefimiz kişi veya kurumlar değil, mesleğimize saygı duymayan zihniyettir. Geceye davetli olarak katılmıştık ve 30 dakika ayakta bekledik. Her şeye rağmen işimizi yapıp gitmeyi planlıyorduk. Ama aynı zihniyet işimizi bile yapmamıza engel oldu” diyerek tepkisini dile getirdi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg