Marşta “Hz. Muhammed"in adı geçiyor” haberinin ardından kulübe tehdit yağıyor. Kulüp “Bu bizim 46 yıllık marşımız” açıklaması yaptı. Almanya İslam Konseyi de “Hz. Muhammed"in Schalke taraftarı olduğu iftiradır” diyerek marşın değiştirilmesini istedi...

Almanya"nın en köklü futbol takımlarından olan ve milli futbolcu Halil Altıntop"un da formasını giydiği Schalke 04"ün başı, Türk basınında yer alan bir haber nedeniyle derde girdi. Geçen hafta birçok Türk gazetesinde Schalke taraftarlarının seslendirdiği bir marşta Hz. Muhammed"in adının kullanıldığına dair haberler yer aldı. Söz konusu marşta “Muhammed bir peygamberdi, futboldan da (hiç) anlamazdı. Ancak (buna rağmen) bütün güzel ve ihtişamlı renkler arasından o, mavi ve beyazı düşündü” ifadeleri yer alıyordu. Ancak bu marş sanıldığı gibi yeni değil. Schalke"nin basın sözcüsü Heiko Kruska"ya göre bu marşın sözleri 1963"te Hans J. König tarafından yazılmıştı ve 46 yıldır Schalke"nin evinde oynadığı bütün maçlarda taraftarlar bu marşı söylüyordu.

Bir haftada 350 tehdit

Ancak haberler nedeniyle Müslümanlar ayağa kalktı. Kulüpten yapılan açıklamada, bir hafta içinde yaklaşık 350 protesto ve tehdit mektubu gönderildiği belirtildi. Mektuplarda, aralarında Schalke taraftarlarının da bulunduğu çok sayıda Müslümanın, marşın değiştirilmemesi durumunda, kulübü “bunun sonuçlarına katlanmakla” tehdit ettiği ifade edildi. Schalke sözcüsü, tehditleri çok ciddiye aldıklarını ve güvenlik güçleri ile iletişim içinde olduklarını duyurdu.

İslam Konseyi de tepki gösterdi

Tepki gösterenlere Almanya İslam Konseyi Genel Sekreteri Burhan Kesici de katıldı. Kulübe gönderilen tehditleri kınayan Kesici, “Protestonun tarzı benim için anlaşılır değil. Hz. Muhammet"in bir Schalke taraftarı olduğu iftiradır. Bir peygamberin adının takım marşında geçmesi bana göre doğru değil. Bu ülkede yaşayan sayısız Müslümana karşı saygı gereği, marşın o bölümünün okunmamasını isterdim” dedi.
Vatan