Ankara"da bindikleri taksinin şoförü İzzet Erdem"e, içinde 40 bin lira tutarında para ve altın ile tapular bulunan çantayı bırakan çiftin, İzmir"de yaşayan Mustafa (50) ve Seher Solak (29) olduğu ortaya çıktı.

Solak çifti, İzmir"de polise verdikleri ifadede, parayı ve mal varlıklarını dünya barışı için kullanılmak üzere bağışlamak istediklerini, kabul eden olmayınca taksi şoförüne bıraktıklarını söyledi. Çift, çantayı geri almak istemediklerini belirtti.

Bir türlü bağışlayamamışlar
İddiaya göre, Almanya"da emekli olan Mustafa Solak, cuma günü eşi Seher Solak"la birlikte, mal varlıklarını “dünya barışına katkıda bulunmak için” Hazine"ye bağışlamak istedi. Yazdıkları dilekçelerin cevapsız kaldığını öne süren çift, yine parayı bağışlayamadı.
Bunun üzerine İzmir"e dönmeye karar veren Solak çifti, Esenboğa Havalimanı"na gitmek üzere İzzet Erdem"in taksisine bindi. Taksi şoförüne “Sen iyi birine benziyorsun” diyen Mustafa Solak, içinde 18 bin 270 lira, 4 bin 410 euro, 15 bin TL değerinde altın, çek, bazı tapular ve Hazine"ye yazılmış olan dilekçenin de bulunduğu çantayı vererek araçtan indi. Erdem, çantayı polise teslim etti.


MİLLİYET