Bu akşam saat 21:15'te TRT 1'de M.A.T dizisinin ikinci bölümü yayınlanacak. MAT dizisinin bu bölümü Garih cinayetiyle birlikte anılıyor. Diziyi ilginç kılan ise, senaryosunu Garih cinayeti döneminde Adli Tıp"ın başındaki ismin yazması.

TRT'de bugün ikinci bölümü yayınlanacak olan M.A.T dizisi ilginç bir konuyu ele alıyor. Bu bölümünde 2001 yılında öldürülen işadamı Üzeyir garih cinayetine çok benzer bir konu ile ekrana gelmeye hazırlanıyor.

. "Bir işadamı... Gizemli Mezar Ziyaretleri... Ve ölüm" başlığıyla konusu duyurulan dizinin senaryosunda Garih'in ölüm raporunu hazırlayan eski Adli Tıp Kurumu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Polat'ın imzası var. Dizinin senaryosuna göre, Garih'i öldüren bir kişi değil. Cinayetin iki farklı bıçakla iki kişi tarafından işlendiği, olay yerinde üçüncü kişinin de olabileceği iddiası gündeme getiriliyor.

Dizinin en ilginç özelliği ise 2001 yılında Garih'in ölüm raporunu hazırlayan eski Adli Tıp Kurumu Başkanı Oğuz Polat'ın, suikastın detaylarının anlatıldığı M.A.T. dizisinin senaryosunu yazması.

Dizinin bu haftaki ikinci bölümünde, Üzeyir Garih'in bu iki kişi tarafından nasıl öldürüldüğü anlatılıyor. Oğuz Polat'ın yazdığı senaryoda, Garih cinayetinin bir değil iki kişi tarafından işlendiği bilgisi verilerek yeni bir tartışma başlatılıyor.

Dizide, cinayeti işleyen kişilerin, son derece profesyonel olduğu vurgulanırken, dizinin senaryosunun yazımında danışmanlık yapan dönemin Adli Tıp Kurumu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Polat, Üzeyir Garih cinayeti ve M.A.T. dizisinin bu haftaki bölümüne ilişkin şunları söylüyor: "Üzeyir Garih cinayeti benim kurum başkanlığım zamanında işlendi. Benim oluşturduğum ekiple çalışma yaptık. Henüz savcılık soruşturması tamamlanmadı. Adli tıp raporlarını açıklamak doğru olmaz ama şu kadarını söyleyeyim. Maktulde görülen darbeler küçük darbeler değil. Öldürülen kişinin boyunu, yapısını göz önüne aldığımızda da bu görünüyor. Adli tıp profesörü olarak olayı yorumladığımda, tek kişiden ziyade iki ya da daha fazla kişinin Garih cinayetini işlemiş olacağını düşünüyorum.


HÜRRİYET