Sol beke Brezilyalı bir transfer yapılacağını yakın çevresine açıklayan Başkan Ünal Aysal’ın işaret ettiği ismin son yıllarda yakın ilişki içinde olduğu Liverpool’un Brezilyalı oyuncusu Fabio Aurelio olduğu ortaya çıktı.

Milliyet'ten Nevzat Dindar'ın haberine göre Premier Lig’de nisan ayında Arsenal maçında sakatlanan ve iyileşmesine karşın Kenny Daglish’in, İspanyol sol bek Jose Enrique’yi tercih etmesi nedeniyle ayrılık kararı alan 32 yaşındaki oyuncu için girişimlerin başladığı belirtildi.

Türkiye pazarıyla yakın ilişki içinde olan menajer Juan Figer’in Aurelio’yu sarı-kırmızılılara önerdiği, Teknik Direktör Fatih Terim’in kararına göre Brezilyalı futbolcunun devre arasında transfer edilebileceği öğrenildi. Hakan Balta’nın yükselen performansına karşın Riera’nın verimsizliği yüzünden sol kanattan atak geliştiremeyen sarı-kırmızılılarda, Çağlar’ın da yetersiz kalması üzerine sol bek transferi konusunda kesin karar alındığı bildirildi. Aurelio için 2 milyon euro bonservis ücreti istendiği, bu yüzden transferin gerçekleşme olasılığının yüksek olduğu vurgulandı.

Bu arada sarı-kırmızılılarda, forvet için Palvyuchenko ve Berbatov isimleri üzerinde çalışılırken, iki oyuncunun da yüksek maliyeti dikkat çekiyor. Takımlarında huzursuz olan iki oyuncunun da uzun vadeli sözleşme ve senelik 4 milyon eurodan aşağıya inmedikleri belirtildi.