''Viyola Da Gamba'' çalgısının günümüzdeki temsilcilerinden Friederike Heumann, Avrupa'da ilgiyle izlenen renkli repertuvarıyla İstanbul'da sanatseverlerle buluşacak.

Akbank Sanattan yapılan açıklamada, ''Viyola Da Gamba''nın en büyük yorumcularından Friederike Heumann'ın, 18 Şubatta ''Akbank Sanat Barok Müzik Günleri'' kapsamında konser vereceği bildirildi.

Açıklamada, Heumann'ın 17 Şubatta da Viyol ailesinin gizemli tarihi ve 300 yıldan fazla Avrupa'da efsane gibi yayılan ünü, zengin repertuvarı ve çalma teknikleri konulu bir ''workshop'' gerçekleştireceği belirtildi.

Ünlü müzik okulu Schola Cantorum Basiliensis'te Jordi Savall ve Paolo Pandolfo gibi günümüzün iki büyük viyola üstadıyla çalışan Friederike Heumann'ın, kendi topluluğu ''Stylus Phantasticus'' ile Avrupa'daki pek çok festivalde 17. yüzyıl müzik repertuvarı üzerine konser verdiği ifade edilen açıklamada, 2005 yılında ''Viyola da Gamba'' sanatlarından oluşan ''Solo a viola di gamba col basso'' albümüyle adından söz ettiren Friederike Heumann'ın, kurucusu olduğu Le Nuove Musiche topluluğuyla Rovereto'daki Uluslararası Premio Bonporti Yarışması'nda birincilik ödülüne layık görüldüğü, solist olarak Avrupa, İsrail, Kanada, Brezilya gibi ülkelerde sahne aldığı ve dünyaca ünlü topluluk ve orkestralarla konserler vermeye devam ettiği kaydedildi.

Açıklamada, konser bilet fiyatlarının öğrenciler için 10 lira diğerleri için de 20 lira olacağı, ayrıca ''workshop''un ücretsiz verileceği belirtildi.