Didim Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen ziyarette Fransız konukları Didim Belediye Başkan Vekili Ercan Atasoy, görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim Kent Konseyi Başkan Osman Ayyıldız, Belediye Meclis Üyeleri Serdar Topal ve Özlem Girgin Aydın karşıladı. Heyetin başkanlığını ise Moselle İl Genel Meclis Başkan Yardımcısı ve Romelfing Belediye Başkanı Alfred Poırot yaparken heyette Mosella bölgesinden görev yapan temsilciler yer aldı.
Ziyarette ilk olarak Didim"i tanıtan slayt gösterisi konuklara izlettirildi ve çevirme aracılığıyla bilgilendirmeler yapıldı.
Bilgilendirmenin ardından söz alan heyet başkanı Alfred Poırot, 5 gündür Türkiye"de olduklarını ve Türk milletinin misafirperverliğinden hoşnut olduklarını belirterek, “Biz Mosella bölgesi olarak turistik bölgemizde bir takım çalışmalar yapıyoruz. Bu bölgede yaptığımız çalışmalarla 14 bin kişiye istihdam yarattık.Çok yakın süre öncede bir kültür merkezi hizmete açtık.Açıldığından bu yana burayı 400 bin kişi ziyaret etti. Ayrıca sanal bir tropikal yer yaptık ve bu işte 600 kişi istihdam edildi. Bunun yanında sanayi de ise Metz bölgesinde dünyanın 1 numaralı dizel motorlarını üreten bir tesis bulunmaktadır. Ayrıca bölgemizde yüzde 100 elektrik enerjisi ile çalışan otomobil fabrikası bulunmaktadır” dedi.
Poırot Mosella, bölgesinde 40 bin"e yakın Türk"ün bulunduğu ve değişik iş kollarında çalıştığını da söyledi.
Belediye Başkan Vekili Ercan Atasoy ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Ziyareti sonunda Mümin Kamacı ve Başkan Vekili Atasoy ile Heyet başkanı Poırot günün anısına birbirlerine hediyeler verdiler. Ziyaretin sonunda hatıra fotoğrafı çektirildi.