Leonetti Fransız televizyonu France 2'ye yaptığı açıklamada, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Credit Agricole ile Societe Generale'in kredi notlarını düşürmesini değerlendirdi.  
 
Fransız bankalarının tehlikede olmadığını vurgulayan Leonetti, söz konusu bankaların Yunanistan'dan kaynaklanacak risklere karşı yeterince sermaye gücü olduğuna dikkati çekti.
 
Leonetti, Yunanistan'ın ne euro bölgesinden çıkmasının ne de temerrüte düşmesinin söz konusu olamayacağını ifade ederek, Yunanistan'ın euro bölgesinden çıkması durumunda Yunanlıların satın alma gücünün yüzde 30 azalacağına ve euro bölgesinde domino etkisinin görülebileceğine vurgu yaptı.
Fransız bakan, krizi sınırlandırmak üzere ülkesinin yeni tedbirler almayı planlamadığını da kaydetti.
 
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's bu sabah yaptığı açıklamada, varlıkları bakımından Fransa'nın ikinci büyük bankası Credit Agricole'nin “Aa1” olan kredi notunu bir basamak düşürerek “Aa2”ye ve varlıkları bakımından üçüncü büyük bankası Societe General'in “Aa2” olan kredi notunu da “Aa3”e indirmişti.
 
Kuruluş, Fransa'nın en büyük bankası BNP Paribas'nın “Aa2” olan kredi notunu ve “negatif” olan not görünümünü korumuştu.
 
AA