Dağ havası, sahile indi. BDP'li Bengi Yıldız'ın aşk kaçamağıyla başlayan "turistik geziler", kendine her gün farklı bir ismi çekti.
 
Yıldız'ın Deniz Uyan'la yaptığı kaçamak Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşerken vatandaş "Vay be" dedi. "Demokratik Özerklik" söylemi "Bodrum'da aşk özerkliği" ile yer değiştirirken Yıldız, kendini savunmaya geçti. BDP, evli ve 2 çocuk babası Bengi Yıldız'ın durumunu çözmeye çalışırken yeni bir sivil itaatsizlik meydana geldi.
 
'BİZİ KANDIRMIŞ'
Anadolu Din Adamları Derneği Başkanı (ADA-DER) olan Übeydullah Özmen'in Şennur Çelikkol adlı bayanla yaptığı kaçamak, "Pes" dedirtti. BDP adına altertatif cuma namazları kıldıran imam Özmen, Bodrum'da aşka geldi. Bomba tatil TAKVİM sütunlarından Türkiye gündemine taşınırken, vatandaşın tepkisi tsunami misaliydi. Gazetemizi telefon yağmuruna tutan vatandaşlar, Ruhaşah Özmen'le evli olan Übeydullah Özmen'e tepki gösterdi. Vatandaşlar, şunları söyledi:
* Yıllardır bizi kandırmış. Ona inanmıştık. Bize öğütler verirdi. Verdiği öğütleri kendi çiğnedi.
* Doğu ve Güneydoğu'da bu insanlara inananlar var. Yazık günah. Allah kahretsin.
 
'XOCE EV CAİZ E?'
* Bizi camiden uzaklaştırdı. Yetmedi, kendisi havuza kaçtı. Gerçek yüzü ortaya çıktı.
* Ezan Kürtçe, Bodrum tatili Türkçe. Bu nasıl iş?
* Xoce ev caiz e? (Hocam bu yaptığın caiz mi?)
* Kürt kardeşlerimizin hiçbir şeyden haberi yok. "Haklarımız, özgürlüklerimiz, eziliyoruz vs." palavralarıyla onları kandırıp sömürüyorlar.
 
Sonra da onların maddi ve manevi imkanlarını bu şekilde zevkü sefa alemlerinde harcıyorlar. Kürt halkının vazgeçilmez değerleri dini ve namusudur. Umarım teker teker hepsinin foyası ortaya çıkar da yüzyıllardır kardeş yaşadığımız bu topraklarda tüm Kürt kardeşlerimiz gerçeği görür ve barış içinde kan dökülmeden yaşarız...
 
* Daha neler çıkacak neler kimbilir...
 
Terör örgütü PKK'nın başında bulunanların trilyonluk malları da ortaya çıkacak. Kürt halkı eyvah diyecek.
 
İMAM ORTADA KALDI
Übeydullah Özmen'e bölgedeki din adamları da sahip çıkmadı. Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAY-DER) Diyarbakır Temsilcisi Zahit Çiftkuran, Özmen'i tanımadıklarını söyledi. Çiftkuran, "Kendisinin ilk kez gazeteden fotoğrafını gördüm, Ankara'ya sordum. Bir derneğin başkanıymış. Ne tanışıklığımız, ne de diyaloğumuz var" şeklinde konuştu.
 
KAPSAMA ALANI DIŞINDA
Özmen, BDP'yi de şaşırttı. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş konuyla ilgili yorum yapmazken, en ilginç tepki BDP Ankara İl Yönetim Kurulu'ndan geldi. Zira Özmen'in kızı Hacer Özmen BDP Ankara İl Yönetim Kurulu üyesiydi. Konuyla ilgili aradığımız il yöneticileri şu cevabı verdi: "Kızı partide ama kendisinin bizle bir ilgisi yok."
 
İŞTE O TÜZÜK
Üyelik Şartları Madde 5: Parti tüzük ve programında düzenlenen ilkelerin gereğini ve bu doğrultuda partinin her kademesinde üzerine düşen görevi yerine getirerek demokratik ekolojik bir toplum için mücadeleyi, üyelik ödentisini ödemeyi ve parti çalışmalarına katılmayı kabul eden ve yasalar gereği siyasi partilere girmesine engeli bulunmayan her yurttaş partiye üye olabilir. Kadının cinsler arası eşitlik ilkesiyle, Medeni Kanun'dan kaynaklanan haklarını gözetmek amacıyla, birden fazla evlilik yapanların üyelikleri düşürülür. Disiplin Suçları Madde 93: Aile içi dahil olmak üzere kadına yönelik her türlü şiddeti kullanmak.
 
SOSYAL PAYLAŞIM!
PKK'nın başimamı olan Özmen'in aşk kaçamağı, sosyal paylaşım siteleri ile internet portallarında da günün konusu oldu. İşte Özmenle ilgili yapılan o yorumlardan bazıları:
* PKK'nın şehir yapılanmasını, dağ yapılanmasını, mağara yapılanmasını biliyorduk. Örgüt kendini aşarak Bodrum yapılanmasını da tamamlamış. Hoca bu ne hal.
* Çok komik ya. Adam imam ya. Böyle bir şey onun samimiyetini sorgulatır ve tabi BDP'nin de.
* HOCA EV Çİ HALE. (Hoca bu ne hal.)
* Bodrum'un kralı TAKVİM gazetesi. BDP'lilerin gerçek yüzünü TAKVİM'le öğreniyorum.
* Gençler Kandil, Zap, Hakurk'ta. Beyler ise Bodrum'da.
* Demokratik özerklik böyle bir şey olsa gerek...
* Ne var yani, tatil onun da hakkı...
* TAKVİM, Bodrum'daki cıbıl BDP'lileri avlıyor. Ulan ben de diyorum bu terör niye bitmiyor.
* Hem Kürdistan'ı iste hem de her fırsatta batıya, çok şikayet ettiğin Türkler'in yanına kaç. Bu ne perhiz ne lahana turşusu.
* Yazık Kürt kardeşlerime yazık. Sizin temsilciniz değil bu BDP. İktidara güvenin bir adım gelin çok şey kazanacaksınız.. Bu fırsatı kaçırmayın. Böyle Başbakan bir daha zor gelir bu ülkeye.
* Sivil inisiyatif daha ne kadar 'sivil' olabilir ki! takvim