KÜTAHYA'da birliğinden 2 G-3 piyade tüfeğiyle firar eden er 23 yaşındaki Mustafa Taşyürek, durdurduğu minibüsteki 4 kişiyi rehin aldı. Polis ve jandarmanın 6 saat süren kovalamacası sonucunda Taşyürek, kendini göğsünden yaraladı. Er Taşyürek hastaneye kaldırıldı, rehinelerden Orhan Çavuşoğlu ise polis ekip otomobilinin çarpması sonucu ayağından yaralandı.

Dumlupınar İlçesi'nde saat 02.00 sıralarında birliğinden 2 tüfeği alıp firar eden er Mustafa Taşyürek, yaklaşık bir saat sonra yoldan geçen içerisinde 4 kişi bulunan 64 HE 478 plakalı minibüsü durdurdu. Minibüste bulunanlardan biri araçtan inip kaçtı. Taşyürek, minibüsteki Fahrettin Erdoğan, Orhan Çavuşoğlu ve Himmet Akgün'ü rehin aldı.

Diyarbakırlı, Eğitim Fakültesi mezunu olduğu, vatani görevini Dumlupınar İlçe Jandarma Komutanlığı'nda kısa dönem er olarak yaptığı, psikolojik sorunlarının olduğu belirtilen Mustafa Taşyürek, rehin tuttuğu minibüstekilere İzmir'e gitmek istediğini söyledi. Daha sonra fikir değiştirerek Kütahya yönüne gidilmesini isteyen Taşyürek, elindeki otomatik silahlarla yol boyunca zaman zaman dışarı ateş etti.


PANZERLER YOL KESTİ
Olay üzerine polis ve jandarma ekipleri alarma geçti. Minibüs, bugün saat 09.00 sıralarında Kütahya- Afyonkarahisar karayolunun 7'nci kilometresinde panzerlerle barikat kuran güvenlik güçleri tarafından durduruldu. Rehinelerden Orhan Çavuşoğlu minibüsten atlarken, arkadan gelen ekip otomobili ayağının üzerinden geçince yaralandı.

Jandarma er Mustafa Taşyürek, bir süre minibüsteki 2 rehine ile kaldı. Bir polis panzerinin minibüsün yanına yaklaşması üzerine Taşyürek araçtan atladıktan sonra polis ekip otomobiline 1 el ateş ettikten sonra tüfeklerden biriyle kendisini göğsünden vurarak yaraladı. Yaralı er Mustafa Taşyürek, ambulansla Kütahya Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Ayağının üzerinden polis otomobili geçmesi sonaca yaralanan Orhan Çavuşoğlu da Kütahya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Diğer rehineler Himmet Akgün ile Fahrettin Erdoğan ise, yara almadan kurtulurken, saatler boyunca kabus yaşadıklarını söyledi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi. - DHA