Kuzey İrlanda'da 1990'lı yılların sonunda yapılan barış görüşmelerine arabuluculuk eden ve Kosova'da BM yönetiminin başkanlığını yapan eski Finlandiya Başbakanı Harri Holkeri öldü. 
 
Finlandiya haber ajansı STT, Holkeri'nin uzun süredir var olan hastalığı nedeniyle kaldığı hastanede 74 yaşında hayata veda ettiğini duyurdu.  
 
Muhafazakar Ulusal Koalisyon Partisi'nin başkanlığını yapan Holkeri, 1987-1991 yıllarında Finlandiya başbakanıydı. 1978-1997 yıllarında Finlandiya Bankası'nın yönetim kurulu üyesi de olan Holkeri, Kuzey İrlanda'da 1996'dan 1998'e kadar süren barış görüşmelerine arabuluculuk eden ABD'li Senatör George Mitchell'in ekibinde yer alıyordu.
 
Holkeri, 2000'de BM Genel Kurul başkanlığı yaptı, bundan 3 yıl sonra BM'nin Kosova özel temsilcisi olarak atandı. Harri Holkeri, bir yıldan az bir sürede hastalığı nedeniyle bu görevden istifa etti.
 
Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de 2008'de bir hırsızın sokakta yolunu kesmesi üzerine ağır yaralanan Holkeri'nin Marja-Liisa Lepisto ile evliliğinden 2 yetişkin çocuğu bulunuyor. (AA)