Akçakoca karayolu üzerinde Ziya Mutioğlu'na ait lokantada menüye dahil edilen fındık çorbası, tarhana ve domates çorbasına benzerliğiyle dikkat çekse de apayrı lezzetiyle farklı damak tadı imkanı sunuyor.
İlk kez fındık çorbasını yapan aşçı Songül Kar, AA muhabirine, Düzce'nin fındık yöresi bir il olmasından dolayı bu ürün üzerinde farklı arayışlara girdiklerini belirterek, bu sırada akıllarına fındığın çorbasını yapma fikrinin geldiğini ifade etti.
 
''Fındığın çorbası olur mu acaba?'' diye düşündüklerini anlatan Kar, ''Daha sonra fındık çorbasını yapmaya karar verdik. Çorbanın kıvamını tutturmak için çok uğraştık. Daha sonradan yavaş yavaş denedik ve oldu'' dedi.
 
Vatandaşların fındık çorbasını duyduklarında çok şaşırdıklarına dikkati çeken Kar, müşterilerin merakla kendilerine, ''Fındık çorbası nasıl yapılıyor? İlk defa duyduk. Neden yapıyorsunuz? Kıvamını nasıl tutturuyorsunuz?'' diyerek tarifini istediklerini kaydetti.
 
Fındık çorbasından içen müşterilerin çorbayı çok beğendiğini dile getiren Kar, ''Bugüne kadar fındık çorbası konusunda hiç şikayet gelmedi. Yavaş yavaş çorbaya ilgi artıyor'' diye konuştu.
 
Müşterilerinden kiminin fındık çorbasını tarhanaya, kiminin de domates çorbasına benzettiğine işaret eden Kar, fındık çorbasının bu çorbaların dışında ayrı bir lezzetinin olduğunu vurguladı.
 
-FINDIK ÇORBASININ YAPILIŞI-
 
Kar, fındık çorbasının yapılışını ise şöyle anlattı:
 
''İncelttiğimiz kavrulmuş fındığı, bol tereyağ ve margarin yağında kavuruyoruz. Daha sonra biraz un ekleyip, suyunu, baharatını ve salçasını ekleyerek 15-20 dakika kadar pişirdikten sonra tenceremizin kapağını açıyoruz.''