Antalya Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği 11. Uluslararası Antalya Piyano Festivali kapsamında yarın gece gerçekleştirilecek ''Andante Gecesi''nde, Brüksel Kraliyet Konservatuvarı öğretim üyesi piyanist-besteci Muhiddin Dürrüoğlu ve Borusan Yaylı Çalgılar Dörtlüsü müzikseverlerle buluşacak.

Antalya Kültür Merkezi'ndeki konserde, piyanoda Muhiddin Dürrüoğlu, viyolonselde Çağ Erçağ, viyolada Efdal Altun, kemanda Esen Kıvrak ve Olgu Kızılay klasik müziğin eşsiz eserlerini yorumlayacak.

Dünya çapındaki piyanist ve besteci Dürrüoğlu, ''Virtuosite et Grande Dinstiction'' derecesi ile mezun olduğu Brüksel Kraliyet Konservatuvarı'nda, 1992 yılından bu yana eğitim veriyor. Dürrüoğlu, şu an Oda Müziği Profesörü olarak görev yapıyor.

Festivalin sanat yönetmeni-piyanist Fazıl Say'ın ''Şu an dünya üzerinde var olan en iyi dörtlülerden biri'' diye nitelediği Borusan Dörtlüsü ise 16, 17 ve 18. yüzyıl yapımı, birbirinden değerli enstrümanlar ile çalıyor. Dörtlü, konserlerinde Türk bestecilere de önemli bir yer ayırıyor.

Sanat yönetmenliğini Fazıl Say'ın yaptığı, ana sponsorluğunu Volkswagen'in üstlendiği festival, 16 Aralıka kadar Antalya Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.