Bilica"nın cezalı, Lugano"nun yorgun dönecek olması yüzünden defansında kriz yaşayan Fenerbahçe"de Kazım sakatlandı, bağırsak enfeksiyonu geçiren Volkan da idmana çıkmadı

2009"un son derbisinde hafta sonu Beşiktaş"a konuk olacak lider Fenerbahçe"nin üzerinde adeta kara bulutlar dolaşıyor.

Bilica"nın cezalı, Lugano"nun milli takımından ancak yarın akşam İstanbul"a dönebilecek olması yüzünden defansında büyük sıkıntı yaşayan sarı-lacivertli takımın dün yaptığı antrenmanda Kazım sakatlanırken, bağırsak enfeksiyonu geçiren Volkan Demirel çalışmaya çıkamadı.

Kanat ortalarıyla yapılan gol çalışması sırasında sol ayak bileğinden sakatlanan Kazım saha kenarına giderek buz tedavisi yaptırdı. Daha sonra kramponlarını giyerek taktik çalışmaya katılan yıldız futbolcunun sektiği ve ayağını tuttuğu gözlendi. Teknik Direktör Christoph Daum"un derbide 11"de sahaya sürmek istediği Kazım"ın tedavi altına alındığı öğrenildi.

Lugano"ya yorgun olmasına rağmen forma verecek olan Daum, Bilica"nın yokluğunda defansın ortasında Önder veya Deniz"e şans tanıyacak. İki oyuncunun da maç eksikleri nedeniyle endişeli olan Alman hocanın, derbide tercihini Önder"den yana kullanması bekleniyor.

Bu arada Daum dün oyuncularıyla iki toplantı birden yaptı. Antrenman öncesi bir araya geldiği oyuncularına taktiği anlatan tecrübeli hocanın, takımın uygulamada başarılı olamaması yüzünden bir toplantı daha düzenlediği ve uyarılarda bulunduğu öğrenildi.

Taktik çalışması

Fenerbahçe, son günlerde etkili olan yoğun sis yüzünden dünkü çalışmasını sabah yaptı. Daum taktik çalışmasında; Gökhan, Önder, Deniz, Carlos, Mehmet Topuz, Cristian, Emre, Dos Santos, Alex ve Kazım"ı as takımda oynattı. Bu futbolculara önce prese karşı kendi sahasından çıkma çalışmaları yaptıran Alman hoca daha sonra as takıma pres uygulattı. Çalışmayı sık sık durduran Daum, hata yapan isimlere isteklerini aktardı.

Derbi öncesi durum raporu

Volkan Demirel
Bağırsak enfeksiyonu geçiriyor. Halsiz olduğu için toparlanması bir kaç gün alacak. Antrenman kaçırması derbi öncesi motivasyonunu olumsuz etkileyebilir.

DİEGO LUGANO
Uruguay Milli Takımı ile iki önemli maça çıktı, İstanbul"a yarın öğlenden sonra gelecek. İki uçak değiştirip, en az 20 saat yolda kalacağı için hem yorgun olacak hem de takımla birlikte çalışamayacak.

UĞUR BORAL
Bir haftadır grip nedeniyle çalışmalara katılamıyor. Hastalığı yüzünden takım arkadaşları ile teması yasaklandı.

SELÇUK ŞAHİN
Uğur gibi grip nedeniyle Samandıra"ya bile gelemiyor. Halsiz olduğu için Beşiktaş"a karşı oynaması çok zor. Evinde dinlendiriliyor.

FABIO BILICA
Cezalı olduğu için Beşiktaş"a karşı yok.

KAZIM KAZIM
Dünkü çalışmada ayak bileğinden sakatlandı. Tedavisine devam ediliyor, Beşiktaş derbisinde oynayıp, oynayamayacağı bugün kesinlik kazanacak./milliyet