Tarih 30 Ekim 1996. Şampiyonlar Ligi"nde gruptan çıkma mücadelesi veren Fenerbahçe, ünlü İngiliz devi Manchester United"a konuk oluyor. Şansını sürdürebilmek için kazanması gereken Kanarya"nın işi zordan da öte görünüyor. Çünkü karşısında, 40 yıldır evinde hiçbir Avrupa maçını kaybetmemiş bir rakip var. 90 dakikanın bitiminde Old Trafford"da müthiş sevinç tablosu yaşanıyor. Sevinen, Boliç"in golüyle rakibini 40 yıl sonra evinde Avrupa Kupaları"nda mağlup eden ilk takım olan Fenerbahçe.

Deplasmanda 5"te 5
Tarih 18 Şubat 2010. Fenerbahçe bu kez Avrupa Ligi"nde Lille ile karşılaşıyor. Fransız ekibi, M.United gibi olmasa da, 3 sezondur Avrupa"da evinde maç kaybetmemesiyle tanınıyor. İlginç olan, onların son yenilgisini, Fenerbahçe"nin 40 yıl sonra evinde devirdiği M.United"dan alması. Fransız ekibinin, 2006/07 sezonundaki bu yenilginin ardından evinde oynadığı 14 Avrupa maçında bileği bükülmedi. Lille ayrıca bu sezon evinde oynadığı 17 karşılaşmada da mağlubiyet yüzü görmedi. Fransız temsilcisi evindeki son 10 maçı da galibiyetle kapatarak, bir başka başarıya daha imza attı. Fenerbahçe ise Avrupa"da oynadığı son 5 deplasman maçını da kazanırken,
son 4 karşılaşmasında gol bile yemedi. Yani Sarı-Laciverti ekip, yarın akşamki maçı kazanması halinde, Lille"in 3 farklı başarısını da tarihe gömerken, deplasmanda kazanma geleneğini 6 karşılaşmaya çıkaracak.