Böylece sarı-lacivertliler bu sezon Kocaman yönetiminde deplasmanda galibiyet yüzü görememiş oldu.


Ev sahibi takıma galibiyeti getiren golleri 66. dakikada Santana ve 68. dakikada Furkan Özçal kaydetti.

Kanarya bu yenilginin ardından 6 puanda kaldı. Sarı-kırmızılılar ise 10 puana yükseldi.

KOCAMAN DEPLASMANDA GÜLEMİYOR

Bu maçla birlikte Kocaman yönetiminde ligde ve Avrupa kupalarında bu sezon deplasmanda 4 maç yapan sarı-lacivertliler, 4 maçta da galibiyet yüzü göremedi.

Daha önce Avrupa kupalarında deplasmanda Young Boys ile 2-2 berabere kalıp, PAOK'a 1-0 yenilen Fenerbahçe, ligde de Trabzonspor'a 3-2 yenilmişti.

YOBO SİFTAH YAPTI

Karşılaşmaya ilk 11'de başlayan Fenerbahçe'nin yeni transferi Yobo, ilk kez sarı-lacivertli formayla resmi maça çıkarak siftah yapmış oldu. Mücadelenin 59. dakikasında yerini Selçuk Şahin'e bırakan Nijeryalı defans oyuncusu oynadığı futbolla geçer not aldı.

MAÇTAN NOTLAR

Karşılaşmayı 1000'i Fenerbahçeli, yaklaşık 15 bin taraftar izledi. Maçta 1000 dolayında özel güvenlikçi ve polis görev aldı. Kayseri dışında Sivas, Nevşehir, Kırşehir, Ankara, Yozgat, Mersin, Adana ve Niğde'den de çok sayıda taraftar bu karşılaşma için Kayseri'ye geldi.

TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ak Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş da maçı izledi. Kale arkasına asılan “Adam gibi Cumhurbaşkanı, mükemmel belediye başkanı, teşekkürler Kayseri'nin evlatları” yazılı pankart ilgi çekti.

Kayserispor Kulübü Başkanı Recep Mamur ile Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, karşılaşmayı birlikte izledi.

Kayserispor Teknik Direktörü Şota Arveladze, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'a maç öncesi başarı dileğinde bulundu.

Kayserispor'un Fenerbahçe'den transfer ettiği defans oyuncusu Önder Turacı, iki kulüp arasındaki anlaşma gereği bu maçta kadroda yer almadı.

Kayserispor'un son yabancı transferi olan Uruguaylı golcü Zalayeta ise henüz hazır olmadığı için yedek kadroda yer bulabildi.