STAT: Ankara 19 Mayıs

HAKEMLER: Yunus Yıldırım, Mustafa Emre Eyisoy, Serkan Gençerler, (4. Hakem) Abdullah Yılmaz

GENÇLERBİRLİĞİ: Gökhan Tokgöz, Erhan, Tuna, Tolga, Eren, Burhan, Kerem, Mehmet Nas, Mehmet Çakır, Isaac, Kahe
TEKNİK DİREKTÖR: Bülent Korkmaz

FENERBAHÇE: Volkan,Gökhan Gönül, Lugano, Edu, Roberto Carlos, Colin Kazım, Aurelio, Selçuk, Uğur Boral, Alex, Semih
TEKNİK DİREKTÖR: Arthur Zico

Ve maç başlıyor....

2. dakika. Fenerbahçe sağ kanattan Kazım ile rakip yarı sahaya geçtiği anda G.Birliği savunmasından Tolga rakibini indirdi. Hakem serbest vuruşu Fener'e verirken Tolga'da sarı kart gördü.

5. dakika. G.Birliği atağı hızlı gelişti. Ceza sahasının dışında kaleyi gören Eren yerden sert vurdu. Kaleci Volkan soluna kapanarak topu kontrol etmeyi başardı.

9. dakika. İlk dakikalar 0-0 eşitlikle geride kaldı. Maçta iki takımda birbirine üstünlük sağlayabilmiş değil. Karşılıklı ataklar net bir pozisyon çıkmadı. G.Birliği atağı bu anda hızlı gelişti. Sol kanattan topu çıkartmadan kontrol eden Carle topu ceza sahasına çevirdi. Yükselip vuran Mehmet Nas oldu. Zayıf giden top kaleci Volkan'da kaldı.

10. dakika. G.Birliği golü Burhan ile buldu. Sağ kanattan gelişen atakta yerden ceza sahasına gelen topu Fener savunması karşılayamadı.

Carle topu ceza yayı önündeki Burhan'a bıraktı. Bu futbolcu yerden sert vurdu. Kalenin dibine giden topu Volkan çıkartamadı. Top ağlarla buluştu.

G.Birliği Burhan'nı şık golüyle Fenerbahçe karşısında 1-0 öne geçti.

15. dakika. Fenerbahçe golü kalesinde gördükten sonra şimdi beraberlik arayışlarında. G.Birliği bu ana kadar rakibine etkili yaptığı sert savunma ile pozisyon fırsatı vermedi.

Sağ kanatta topla buluşan Alex'e, Mehmet Nas arkadan sert bir faul yaptı. Hakem serbest vuruşu Sarı-Lacivertli ekibe verdi. Ceza sahasına gönderilen ortada Tolga yerde kaldı. Lugano üzerinden geçen topa yükselemedi.

20. dakika. Başkent'te G.Birliği'nin Fenerbahçe karşısındaki 1-0'lık üstünlüğü sürüyor... Sarı-Lacivertli ekip bu ana kadar sahaya istediği futbolu koyabilmiş değil.

21. dakika. Fenerbahçe atağında rakip ceza sahası önünde Kazım yerde kaldı. Hakem serbest vuruş Sarı-Lacivertli ekibe verdi. Sağ kanattan kazanılan atışta topun gerisine geçen isim Roberto Carlos oldu. Brezilyalı yıldızın sert vuruşunda kaleci Gökhan üzerine gelen topu güçlükle karşıladı.

23. dakika. Fenerbahçe beraberlik golüne Semih ile çok yaklaştı. Sol kanattan gelişen atakta ceza sahası içinde topla buluşan Alex altıpas üzerindeki Semih'e pasını bıraktı. Golcü futbolcu kaleci Gökhan ile karşı karşıya pozisyonda köşeye plase bir vuruş yaptı. Ağlara gitmekte olan topu savunma son anda ayak koyarak çıkarttı. Fener adına şansız bir an.

30. dakika. Maçta 3'te birlik bölüm geride kaldı. Başkent'te ev sahibi takımın üstünlüğü sürüyor. G.Birliği sol kanattan serbest vuruş kazandı. Topun gerisine geçen Mehmet Çakır, ceza sahasının çarprazından topu arka direğe sert kesmek istedi. Top direk olarak auta çıktı.

35. dakika. Fenerbahçe atağı sağ kanattan G.Birliği kalesine yüklendi. Selçuk'tan pası alan Gökhan Gönül ceza sahasına şut orta karışımı bir top gönderdi. Kaleci Gökhan'ın bakışları arasında kaleye yönelen top 90'ı sıyırıp auta çıktı.

38. dakika. Maçın bu dakikasında ilginç bir olay yaşandı. G.Birliği kalecisi Gökhan, degajını yapacağı sırada Alex rakibinden topu kaptı. Brezilyalı yıldız meşin yuvarlağı ağlara bıraktı. Hakem Yunus Yıldırım ise bu pozisyonda serbest vuruş kararı vererek ağlara giden topu gol olarak saymadı. Sarı-Lacivertli futbolcular uzun süre hakeme itiraz ettiler fakat sonuç değişmedi.

42. dakika. Fenerbahçe'de Selçuk Şahin sarı kart gördü.

44. dakika. G.Birliği sağ kanattan hızlı gelişen atakta 2. gole çok yaklaştı. İsaac ceza sahasına sokulduğu anda arka direkteki Carle'ye ortasını yaptı. Savunmada kademeye giren Gökhan Gönül yatarak topa ayak koyarak tehlikeyi kornerle uzaklaştırdı.

45. dakika. Maçta ilk yarı için normal süre tamamlandı. Hakem uzatma süresi olarak 5 dakika gösterdi.

45+2. dakika. Fenerbahçe uzatmalar oynanırken Aurelio ile beraberlik golüne çok yaklaştı. Brezilyalı yıldız şık çalımlarla ceza sahasına yaklaşıp dışından köşeye plase bir vuruş çıkarttı. Kaleci Gökhan iyi uzanarak topu son anda kornere tokatladı.

45+3. dakika. Uzatma anlarında üst üste net pozisyonlar yaşandı. Bu kez gole yaklaşan taraf G.Birliği oldu. Sol kanattan hareketlenen İsaac, ceza sahası içinde topu çıkmadan çevirdi. Kale sahasında topla buluşan Mehmet Çakır hafif çarprazdan sert vurdu. Top kaleci Volkan'ın bakışları arasında ters taraftan direğin dibinden auta çıktı.

45+5. dakika. Fenerbahçe'den Lugano sarı kart gördü. Sarı-Lacivertli futbolcu haftaya oynanacak Trabzonspor maçında kart cezalısı olduğu için yer alamayacak.

Uzatma anlarında gol olmadı. Karşılaşmada ilk 45 dakika G.Birliği'nin Fenerbahçe karşısında 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

İkinci yarıya Fenerbahçeli futbolcular başladı.

50. dakika. Sarı-Lacivertli ekip beraberlik golünü bulabilmek için tempoyu yükseltme çabasında. G.Birliği çok adamla savunmasında kapanarak hızlı ataklarla rakip kalede pozisyon arayışında.

52. dakika. Fenerbahçe'de kart sınırındaki bir diğer isim Edu kart gördü. Bu futbolcuda Trabzon maçında takımdaki yerini alamayacak.

53. dakika. G..Birliği sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Ceza sahasına gönderilen top Tuna'nın önünde kaldı. Bu futbolcu uygun durumda sert vurdu. Meşin yuvarlak kalenin az farkla üzerinden auta çıktı.

54. dakika. G.Birliği bir kez daha Fener kalesine etkili geldi. Sol kanattan ceza sahasına sokulan Mehmet Çakır ortasını yaptı. Savunmanın karşıladığı topu sağ kanatta göğsüyle alan Mehmet Nas sert vurdu. Top kalenin üzerinden auta çıktı.

55. dakika. G.Birliği hızlı ataklarda Fenerbahçe kalesinde etkili oluyor. Sağdan topla rakip kaleye sokulan İsaac yerden ortasını yaptı. Gökhan Gönül'ün ayak koyamadığı top Mehmet Çakır'ın arkasında kaldı. Çakır topun sekeceğini tahmin edebilse kaleci ile karşı karşıya kalacaktı.

57. dakika. Fenerbahçe 1-0 geride olduğu karşılaşmada 2. yarısında bu ana kadar kötü bir futbol ortaya koydu. Sarı-Lacivertli ekip kalesinde üst üste gollük pozisyonlar yaşıyor.

G.Birliği atağında Carlos topu ayağının altından kaçırdı. Burhan çarprazdan sert vurdu. Top kalenin üzerinden auta çıktı.

58. dakika. G.Birliği bir kez daha rakip kaleye etkili geldi. Sağ kanattan topla ceza sahasına sokulan Burhan kimsenin beklemediği bir anda yerden sert vurdu. Top yan direği yalıyarak auta çıktı.

61. dakika. Fenerbahçe'de 2 değişiklik birden yapıldı. Kazım Kazım ile Uğur Boral kenara alındı. Vederson ile Ali Bilgin sahaya dahil olan isimler oldu.

64. dakika. Fenerbahçe beraberlik golüne çok yaklaştı. Sol kanattan Carlos sert vurdu. Savunmaya çarpan top ters taraftan direğin dibinden kornere çıktı. Köşe vuruşunda ceza sahası içinde Semih zor pozisyonda vurdu. Kaleci Gökhan soluna kapanarak gole izin vermedi.

66. dakika. Fenerbahçe Semih ile beraberlik golünü buldu. Ceza sahasının dışında topu alan Semih 25 metreden adeta bir füze çıkarttı. Kaleci Gökhan'ın müdahale edemediği meşin yuvarlağı G.Birliği ağlarıyla buluştu.

Fenerbahçe, Semih ile G.Birliği karşısında skoru 1-1 yaptı.

70. dakika. G.Birliği'nde Carle yerini Engin'e bıraktı.

72. dakika. Fenerbahçe 2. gole Gökhan Gönül ile yaklaştı. Sarı-Lacivertli ekip orta sahadan kazanılan serbest vuruşu çabuk kullandı. Savunmanın arkasında topla buluşan Gökhan, kaleci ile karşı karşıya pozisyonda Tuna'nın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem devam dedi. Tartışılacak bir karar

73. dakika. Maçta tempo çok yükseldi. İki takımda gol arıyor.G.Birliği sağ kanattan gelişen atakta İsaac ile rakip kalede etkili oldu. Çarprazda önünü boşaltan golcü isim yerden sert vurdu. Volkan soluna iyi kapanarak topu karşılamayı başardı. Boşta kalan topu Edu kornere attı.

76. dakika. Maçta son dakikalara 1-1'lik eşitlikle girildi. İki takımda gole dönük açık bir futbol ortaya koyuyor. Karşılıklı ataklarda gol pozisyonları var fakat sonuç değişmiş değil

77. dakika. G.Birliği Erhan ile 2. gole yaklaştı. Ceza sahasının dışında kaleyi gören Erhan sert vurdu. Volkan köşeye giden topu harika uzanarak kornere çeldi.

80. dakika. Fenerbahçe'de Selçuk yerini Kezman'a bıraktı.

80. dakika. Fenerbahçe 2. gole çok yaklaştı. Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu Alex kullandı. Arka direğe inen topa önce Edu, sonrada Kezman ayak koymadı. Yerden seken meşin yuvarlak yan direği yalıyarak auta çıktı. Fener adına net bir fırsat kaçtı.

85. dakika. Fenerbahçe 2. golü Semih Şentürk ile buldu. Sağ kanattan gelişen atakta Ali Bilgin faul ile durduruldu. Topun gerisine geçen Alex kale sahasına etkili bir top kesti. Semih kalabalığın arasından kafayı vurdu. Meşin yuvarlak Kaleci Gökhan'ın uzanamayacağı noktadan ağlara takıldı.

Fenerbahçe, Semih'in şık kafa golüyle G.Birliği deplasmanında skoru şimdi 2-1 yaptı.

88. dakika. G.Birliği 2. değişiklik birden yaptı. Eren ve Kerem yerlerini Carle ile Okan'a bıraktı.

90. dakika. G.Birliği'nde Engin sarı kart gördü.

Maçın normal süresi sona erdi. Hakem uzatmaları 4 dakika olarak gösterdi.

90+1. dakika. G.Birliği'nde Semih'e sert giren Tuna sarı kart gördü.

90+2. dakika. G.Birliği'nde hakeme itiraz eden Burhan sarı kart gördü.

90+3. dakika. G.Birliği uzatmalarda gole Burhan ile yaklaştı. Sol kanattan Mehmet Çakır ceza sahasına ortasını yaptı. Burhan ön direkte yükselip vurdu. Meşin yuvarlak direğin yanından auta çıktı.

Uzatmalarda gol olmadı. Fenerbahçe, zorlu G.Birliği deplasmanında geriye düşmesine rağmen Semih'in golleriyle 2-1 galip ayrılarak 3 puanın sahibi oldu.