Aydın Kültür Merkezi"nde düzenlene etkinliğe Aydın Vali Vekili Celal Ulusoy, İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Aydın Fen Lisesi Müdürü Tansel Sarayköylüoğlu, öğretmenler ve öğrenciler ile çok sayıda davetli katıldı.
Açılışta konuşan Tansel Sarayköylüoğlu, “19 Mayıs 1919"un Türkiye şartlarını aklımızdan çıkarmamamız gerekmektedir. O zaman bazıları bunu bir macera bazıları, akıl almaz bir iş olarak görmüşlerdir.Ama onlara aldırmayan , halkının gücüne dayanan bir lider Mustafa Kemal Atatürk Milli Mücadele Direnişini Samsun"dan başlatmış eşi emsali bulunmayan bir şekilde Türk Devletini kurmuştur. Bizim Türk öğretmenleri olarak gençlerimize verebileceğimiz en büyük ders 19 Mayıs 1919 şartlarının yahut Erzurum ve Sivas Kongrelerinin toplandığı zamanki şartların çocuklarımız, gençlerimiz tarafından unutulmamasını sağlamaktır. Bizler eminiz ki genç nesiller geçmişten devraldığı sorumluluğun bilinciyle çalışacak, ülkemizi uygarlık yarışında yeni ufuklara taşıyacaktır. Bu amaçla hazırlanmış, Öğretmen ve öğrencilerimizin yaklaşık 1 yıldır büyük bir özveri ile hazırlandıkları gösteriyi beğeneceğinizi umuyorum” dedi.
İl Kültür Müdürü Nuri Aktakka da, “Kuvayı Milliye Mücadelesinin başlamasının 90. Yılı Kültür Bakanlığımız tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Aydın Fen Lisesi"nin bu etkinliği de bu kutlamalar çerçevesinde yapılmaktadır. Bu kutlama programları milli bilincimizin güçlenmesi açısından büyük öneme sahiptir. Bu nedenle bu çalışmada emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.
Gösteriyi hazırlayan öğrencilere teşekkür eden Vali Vekili Celal Ulusoy ise, “Aydın Fen Lisesi"nin Kuvayi Milliye Mücadelesinin başlamasının 90. Yılında düzenlediği bu etkinlik o yılların öneminin anlaşılması açısından büyük önem taşımaktadır. Tüm gençlerimize ve çocuklarımıza bu bilincin aşılanması milli şuurumuzun güçlenmesi, milli birlik ve beraberliğimizin gelişmesine katkıları büyüktür. O yıların nasıl yaşandığını , kahraman halkımızın duygu ve düşüncelerini anlamamız, yaşadığımız toprakların ne derece çetin bir mücadele sonucunda elde edildiğini bilmemiz attığımız her adımda, aldığımız her solukta yaşadığımız coğrafyanın ne derece önemli olduğunu bir kez daha bize gösterecektir” ifadelerini kullandı.
Kurtuluş Savaşı dönemi ve kurtuluş mücadelesinin şiirsel bir dille anlatıldığı, dans, müzik ve canlandırmalarla desteklenen gösteri izleyicilerden tam not aldı.