Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) Başkanı Yılmaz Tokatlı, kulüplerin Futbol Federasyonunu suçlamadan önce kendi öz eleştirilerini yapmalarının zamanının geldiğini bildirdi.

Tokatlı, yaptığı yazılı açıklamada, ''Kararsız bir futbol ortamını yaşamak veya yaşatmaya çalışmak arasında bocalayan bir beyanatlar, suçlamalar yarışı içerisindeyiz'' ifadesi kullanılarak, şu görüşlere yer verildi:

''Tarafsız ve kendine güven içinde hizmet veren Futbol Federasyonumuzun tüm kurulları, kendilerine yöneltilen haksız ithamlara karşı soğukkanlılığı yanında aldığı kararları ile derinden cevaplarını vermektedir.

Önde gelen kulüplerimizin saygın yetkililerinin tahrik edici beyanatları, TFF'nin yetkililerince yakından izlenmekte ve gerekli cevapları verilmektedir. Kendi içinde ve görevlerinin sorumluluğunu bilerek herhangi bir başarısızlığa ve taraflılığa taviz verildiğini kabullenmek mümkün değildir.

Ne yazık ki Futbol Federasyonu Başkanı ve bilhassa Merkez Hakem Kurulları her zaman baş hedef olurlar. Hedefi taşlayanlar başarısızlıklarını böylece kapatmaya çalışırlar. Bu tipler için en kolay mazeret bu tür olumsuz göndermelerdir.''

Tokatlı açıklamasında, ''Yönetimdeki hatalarını, futbolcusunun yetersizliğini, teknik adamlarının hatalarını görerek iğneyi kendilerine batırmada dahi olgunluklarını gösteremiyorlar, kabullenemiyorlar'' görüşünü savunarak, şunları kaydetti:

''Lig sezonunun ikinci yarısının başlamasıyla her zamanki ithamlar, tehditler, taraftarları suç işlemeye kadar varacak şiddet olaylarına yol açan çıkışlar olmaktadır.

'Hakem odasına ineriz, en alasını yaparız' gibi bir spor adamına yakışmayacak tehditvari söylemlerden uzak durulmalıdır. 21 günlük cezalar ve dahası cezalar almak hiçbir yöneticiye yakışmıyor. Boşuna kahramanlıklara da hiç gerek yok.

Türk futbolcusunu, öz kaynağına ve alt yapısına inerek yetenekleri bulamayan kulüplerimizin, istenen sonuçları dahi veremeyen yabancı futbolcularla doldurmalarının önünü açan Futbol Federasyonu'nu suçlamadan önce kendi öz eleştirilerini yapmalarının zamanı gelmiş ve geçmektedir.

2010 - 2011 sezonunun sorunsuz tamamlanmasında her zamanki başarılı yönetimi ile Futbol Federasyonu Sayın Başkan ve Yöneticileri tüm kurulları ile yetkilerini tavizsiz ve cesaretle kullanacak ve başarılı hakemlerimizin arkasında olacaktır.

Türkiye Futbol Adamları Derneğimizin futbolumuzun etik değerler ve fair-play davranış biçiminde temennisi odur ki, ortamı germeye yönelik her türlü söylemlerden ve nereden gelirse gelsin sonuca ve emeklere etkisi olabilecek hataların yapılmamasıdır.''

A.A.